Από την απεργιακή συγκέντρωση της γραματείας Νάξου του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη

20 Φεβρουαρίου 2013 21:39

Οι εργαζόμενοι της Νάξου σήμερα έδωσαν απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και τα φορο-χαράτσια, καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Ένωσαν τη φωνή τους, με τις εκατοντάδες χιλιάδες φωνές σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενάντια στο μονόδρομο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αγώνα.

Εκατοντάδες απεργοί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και έδωσαν μαζική, δυναμική παρουσία, στη συγκέντρωση στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου. Αξιοσημείωτη η απουσία των ΜΜΕ της Νάξου για την κάλυψη της κινητοποίησης.

Στην κεντρική ομιλία από το μέλος της γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κορρέ, αναφέρθηκαν και τονιστήκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης -υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου- να προχωρήσει στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αναφέροντας τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική και στον τόπο μας, με την δραματική αύξηση της ανεργίας αλλά και τους ήδη χαμηλούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Η κεντρική ομιλία της γραμματείας στάθηκε και στο επίκαιρο θέμα της υγείας, καταδικάζοντας την συγχώνευση του Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου, τονίζοντας την αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας.

{vsig}pame-naxou-20-02-13{/vsig}

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό:

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων.

Εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής.

Ο πρόεδρος του σωματείου σμυριδορυκτών όρμου Λυώνα

Διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, της ευρείας σύσκεψης του ΠΑΜΕ Νάξου.

Καταδικάστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει ακόμα και τη μαρίνα Νάξου που συμπεριλαμβάνεται στο 2ο πακέτο εκποίησης μαρινών.

Ακολούθησε πορεία, μέχρι το Κέντρο Υγείας Νάξου.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και γενικά όσους συμμετείχαν, που με τη μαζική και δυναμική παρουσία τους, τόσο στη συγκέντρωση, όσο και στην πορεία που ακολούθησε, έδειξαν σε όλους, ότι είναι μονόδρομος ο οργανωμένος ταξικός αγώνας.

Γραμματεία Νάξου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos