Συνεδρίασε στη Ρόδο η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας

26 Φεβρουαρίου 2013 17:59

Το απόγευμα της Δευτέρας στη Ρόδο συνεδρίασε η επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, δια βίου μάθησης, απασχόλησης, καινοτομίας-έρευνας και ανταγωνιστικότητας, απόδημου ελληνισμού

με προεδρεύουσα την αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη, η οποία αφού χαιρέτισε τα μέλη της νέας επιτροπής, δεσμεύτηκε για μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με συναινετικές και συλλογικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων σε θέματα τουρισμού και άλλων αρμοδιοτήτων της επιτροπής.

Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή του αντιπροέδρου της επιτροπής τουρισμού, οπού κατόπιν της πρότασης της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του κ. Χ. Κόκκινου, προτάθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Παλλάς ο οποίος και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κα Φτακλάκη έκανε έναν απολογισμό για τις εκθέσεις της Κωνσταντινούπολης και του Μιλάνου καθώς, και για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν κατά τη διάρκεια των εκθέσεων και ενημέρωσε επίσης, για την παρουσίαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο εμπορικό κέντρο Gallerian της Στοκχόλμης αλλά και για τις προετοιμασίες της έκθεσης του Βερολίνου ITB.

Στη συνέχεια, τα μέλη της τουριστικής επιτροπής εξέτασαν αναλυτικά τις προτάσεις των Δήμων και των ιδιωτικών φορέων όπου και αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπή ποιες θα υλοποιηθούν με την αρωγή και τη στήριξη της Περιφέρειας.

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης πρότεινε τα μικρά νησιά όπως η Κάσος, το Αγαθονήσι, η Χάλκη και η Τήλος που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκθέσεις, να στέλνουν το προωθητικό τους υλικό στη Ρόδο το οποίο θα μεταφέρετε από την Περιφέρεια στους εκθεσιακούς χώρους όπου θα φιλοξενούνται τα νησιά μας. Το ίδιο αντίστοιχα μπορεί να γίνει και για τα μικρά νησιά των Κυκλάδων με το προωθητικό τους υλικό να μεταφέρετε στη Σύρο, και τη μετέπειτα αποστολή του στις χώρες οπού θα πραγματοποιούνται οι εκθέσεις, διευκολύνοντας με αυτό το τρόπο την προετοιμασία των συμμετεχόντων.

Παρόντες στην επιτροπή τουρισμού ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Κυπραίου, Λ. Θεόφιλος, Α. Κοκιασμένος, Κ. Σταυλάς, Ι. Καραμολέγκου, Π. Ηλιάκης, Χ. Χαράλαμπος καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τουρισμού Τ. Καραγιάννης και το στέλεχος της Διεύθυνσης Κ. Καλιουδάκης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos