Ευχαριστήριο του Δημάρχου Σίφνου στους "Γλάρους του Αιγαίου"

09 Μαϊος 2013 16:52

Ο Δήμος Σίφνου και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαριστούν από καρδιάς τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο ''Γλάροι του Αιγαίου'', που επισκέφτηκαν το νησί μας στις

6 και 7 Απριλίου 2013 και παρείχαν αφιλοκερδώς πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε παιδιά έως 16 ετών, καθώς και διασυνδετική ιατρική με το Τζάνειο Νοσοκομείο.

Οι γιατροί εξέτασαν 138 παιδιά - βρέφη έως και εφήβους. Πραγματοποίησαν εμβολιασμούς, αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες και σε κάποιες περιπτώσεις παρέπεμψαν στη Αθήνα για περίθαλψη. Επίσης ο παιδίατρος κ. Γιάννης Παπανδρέου συζήτησε με εφήβους θέματα που σχετίζονται με το σχολικό εκφοβισμό.

Με δεδομένο ότι το νησί μας δε διαθέτει πλέον παιδίατρο η προσφορά των "Γλάρων του Αιγαίου" αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους γονείς και τα παιδιά μας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ασθενειών αλλά και για την έγκαιρη διάγνωση παιδιατρικών προβλημάτων. Οι καιρικές συνθήκες ταλαιπώρησαν τους γιατρούς, αλλά τους είμαστε ευγνώμονες γιατί όχι μόνο δεν ακύρωσαν την επίσκεψή τους, αλλά εργάστηκαν άοκνα για ένα διήμερο και απάλλαξαν τους γονείς από το άγχος, το χρόνο και τα έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα.

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση και το προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου, στον κ. Νίκο Κακάκη που εθελοντικά έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες των "Γλάρων του Αιγαίου" για όλο το διήμερο και στον υπεύθυνο για θέματα υγείας δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρο Καλογήρου για το συντονισμό, την αρωγή του και την προσφορά 3 αυτοκινήτων της εταιρείας του για τη μετακίνηση των γιατρών.

H ομάδα που επισκέφθηκε τη Σίφνο αποτελούνταν από 12 άτομα και συγκεκριμένα από:

Τους Διοργανωτές της Αποστολής:

1 κ. Βλάχο Παύλο, Πρόεδρο, (υπεύθυνο αποστολής)

2. κ. Γκόνο Λευτέρη, Αντιπρόεδρο, (Τεχν. Ακτινολόγο), (υπεύθυνο ιατρικής ομάδας)

3. κ. Παπαδόπουλο Χρήστο, Γεν. Γραμματέα (υπεύθυνο διάπλου και ασφάλειας)

4. κ. Αναστασόπουλο Αλέξανδρο, Ταμία (υπεύθυνος οικονομικών και δημ. σχέσεων)

Την Ιατρική Ομάδα:

1. κ. Γαβαλάκη Νικόλαο (Παιδοχειρουργό) Διευθυντή Παιδοχειρουργικής στο Τζάνειο Nοσοκομείο

2. κ. Μπουκουβαλέα Γαβριήλ (Χειρ. ορθοπεδικό) Διευθυντή Παιδο-ορθοπεδικής στο Νοσοκομείο Metropolitan

3. κ. Παπανδρέου Ιωάννη (Παιδίατρο, με εξειδίκευση στην Εφηβική Ιατρική) Επιμελητή στο Τζάνειο Νοσοκομείο

4. κ. Αλεξανδράτο Χάρη (Παιδίατρο Νεογνολόγο ) Μ.Ε.Ν.Ν στο Νοσοκομείο Ιασώ

5. κα Ζιώγα Μαρία (Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο)

6. κα Παναγέα Θεοφανώ (Μικροβιολόγο) στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

7. κα Καρβούνη Ιππόλυτη (Ιατρική Επισκέπτρια)

8. κα Ευδοκάκη Ελένη (Γραμματειακή Υποστήριξη)

''Γλάροι του Αιγαίου'', σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την επόμενη επίσκεψή σας! Μας δώσατε το μήνυμα ότι όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, το παρόν παίρνει φως και το μέλλον ελπίδα!


Με μεγάλη, κατά κοινή ομολογία, επιτυχία και υψηλή προσέλευση επισκεπτών στο βραβευμένο Εμπορικό Κέντρο Golden Hall, που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τον αριθμό των 100.000 ατόμων, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου η 15ημερη πολλαπλή και πρωτοποριακή παρουσίαση της Σίφνου.

Η επιτυχία οφείλεται αναμφισβήτητα στην ανταπόκριση όλων όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν στην ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση, αλλά και στην ενεργοποίηση ενός μεγάλου αριθμού εθελοντών που με την προσωπική τους παρουσία υποστήριζαν την παρουσίαση σε καθημερινή βάση από τις 29 Μαρτίου και για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες.

Θερμές ευχαριστίες για τη συσστράτευση στον κοινό στόχο ο Δήμος μας αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει:

-στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στον Πρόεδρό του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη,

-στον ακαδημαϊκό ζωγράφο και επίτιμο δημότη κ. Παναγιώτη Τέτση,

-στη Μαρίνα Βερνίκου,

-στο Μουσείο Μπενάκη,

-στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού(ΕΛΛΕΤ),

-στους τοπικούς συλλόγους και φορείς και ιδιαίτερα στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων, στο Σύλλογο Επαγγελματιών και Εμπόρων, στο Σύλλογο Αγγειοπλαστών της Σίφνου, στον Αγροτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο,

-στην αρχαιολόγο δρ. Χριστίνα Τελεβάντου, και σε όλους όσοι παραχώρησαν το προς έκθεση υλικό: στον Ανδρέα Ζαμπέλη, στη Χρύσα Φραζεσκάρου, στον ιεροδιάκονο Αγαθάγγελο Γιανναράκη, στο Νίκο Πυρένη,

-στη συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση,

-στο κατάστημα Notoshome της συμπατριώτισσάς μας κας Βαρβάρας Βερνίκου,

-στους αρχιμάγειρες Κώστα Βασάλο και Γιώργο Τσελεμεντέ,

-στο φούρνο "Γρηγόρης" του Γιώργου Βενιού , στη Σοφία Σανάκη, στη Μαρία Ναρλή και στο Δημήτρη Βότσαρη,

-στο Θοδωρή Σκιαδά και στο Μιχάλη Απ. Δεπάστα,

-στο Φρατζέσκο Λουκατάρη, στον Κωστή Μαυρουδή και στον Κωστή Σκιαδά,

-στη μεταφορική εταιρεία του Γιάννη Καλογήρου,

-στο δημοσιογράφο Γιάννη Κορωναίο «ψυχή» του όλου εγχειρήματος και στην εταιρεία συμβούλων του Δήμου MTC Group, ιδιαίτερα δε στο Διευθυντή της κ. Μάκη Μπίτσιο,

και φυσικά σε όλους τους εθελοντές, Σιφνιούς, φίλους και λάτρεις της Σίφνου που εμπράκτως απέδειξαν την αγάπη τους για το νησί μας και με την άμισθη παρουσία τους μείωσαν στο ελάχιστο το κόστος της διοργάνωσης.

Τέλος, έναν μεγάλο και ιδιαίτερο ευχαριστώ στην κυρία Μαρία Ναδάλη η οποία κινητοποίησε και συντόνισε όλους τους εθελοντές, παρείχε την διοικητική υποστήριξη και διεκπεραίωσε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποστολής και επιστροφής του υλικού και των εκθεμάτων στη Σίφνο. Όλα αυτά τα έκανε μηδενίζοντας τις αποστάσεις και δουλεύοντας αδιάκοπα νυχθημερόν, παραβλέποντας την κούραση και θυσιάζοντας τον προσωπικό της χρόνο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos