Στη Μύκονο η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη

14 Μαϊος 2013 14:28

Επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κα Ελευθερία Φτακλάκη, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, ύστερα από προσωπική πρόσκληση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για το νησί της Μυκόνου, κου Βασίλη Μαργάρα.

Η αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Αθανάσιο Κουσαθανά, με μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μυκόνου και με τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων. Στην συνάντηση έλαβε μέρος και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας, κος Κωνσταντίνος Κουκάς. Επίσης, στις 12/05 η κα Φτακλάκη είχε προσωπική συνομιλία με τον κο Ανδρέα Φιορεντίνο, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ.

Ο Δήμαρχος αφού παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου για τον τουρισμό αλλά, και τις υποδομές που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται έδωσε το λόγο στην κα Φτακλάκη η οποία και ανέλυσε τα θέματα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τον προβληματισμό της για την Αθηνοκεντρική φύση του σημερινού κρατικού μηχανισμού μιλώντας για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που ταλανίζουν την Περιφέρεια. Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης, στις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Δήμο Μυκόνου και τη οργάνωση press trips και fam trips, δράσεις που αναβαθμίζουν το τουριστικό προφίλ των νησιών μας.

Στη συνέχεια, ο κος Βασίλης Μαργάρας μίλησε για τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Δήμο Μυκόνου ενώ ζήτησε την ενεργοποίηση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου και προέβαλε τις δυνατότητες συνέργειας και συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, συζήτησε για την δυνατότητα ένταξης του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου σε πιλοτικό πρόγραμμα Επιχειρήσεων τοπικής οικονομίας, την ανάδειξη τοπικών μνημείων και την μεταφορά τεχνογνωσίας από την Περιφέρεια στο Δήμο Μύκονου.

Ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη, η κα Φτακλάκη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των τοπικών φορέων του νησιού μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων της Περιφέρειας. Ενώ περιέγραψε το πλαίσιο των κοινών δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καθώς όπως χαρακτηριστικά ανάφερε «η αδιάλειπτη συνεργασία με τους Δήμους των νησιών θα συμβάλει στην καλύτερη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos