×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης

17 Μαϊος 2013 16:15

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα που απασχολούν την Ένωση όπως:

• Η διευθέτηση των δανείων και των υποχρεώσεών της προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ) και νυν Τράπεζα Πειραιώς.

• Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο της «Κατασκευής του Φράγματος του Τσικαλαριού Νάξου».

• Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με την τακτοποίηση και την αδειοδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων.

• Την εξέταση της πρότασης που κατατέθηκε για τον εκσυγχρονισμό του Τυροκομείου στο αντίστοιχο Μέτρο του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψή του στη Νάξο για επιτόπια εξέταση των προβλημάτων μετά από την κατάλληλη προετοιμασία.

Συζητήθηκε επίσης η προετοιμασία για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και όπου γίνεται προσπάθεια της Περιφέρειάς μας για Ειδικό Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με εκχώρηση από το Τομεακό στο Περιφερειακό των πόρων που της αναλογούν.

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει η Ένωση να καταθέσει τις προτάσεις της στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, που αυτή τη στιγμή συντάσσει το πρόγραμμα.

Με αυτό το στόχο και για την παροχή βοήθειας στην Ένωση ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνη Χατζηιωάννου να επισκεφθεί τη Νάξο την επόμενη εβδομάδα.


Τα εγκαίνια του πρώτου Παιδικού Σταθμού έγιναν σήμερα το πρωί 17 Μαΐου στο νησί της Νάξου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη παρουσία του Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη και του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαου Μαράκη.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στο ύψος των 517.223€.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε στον χαιρετισμό του ότι ο Παιδικός Σταθμός Νάξου είναι το όγδοο σχολικό έργο από τα είκοσι πέντε (25) που ολοκληρώνεται στη Νάξο και ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η νέα πρόταση του Δήμου.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια ολοκληρώνει και την επέκταση του Ειδικού Σχολείου Νάξου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos