×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα έργα στο Νότιο Αιγαίο

24 Μαϊος 2013 14:50

Ενημερωτική σύσκεψη για τα έργα με φορέα διαχείρισης την Εγνατία Οδό Α.Ε. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής καθώς και υπεύθυνοι της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Διαπιστώθηκαν προβλήματα κυρίως αδειοδοτήσεων που λειτουργούν ανασταλτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να υπάρξει πληρότητα στους φακέλους ένταξης και ωρίμανση των έργων που δεν μπορούν να ενταχθούν στην παρούσα προγραμματική περίοδο και οδεύουν προς την επόμενη.

Στα έργα περιβάλλοντος υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε ότι αφορά στις απαλλοτριώσεις.

Κινδυνεύουν πολλά έργα τόσο λόγω καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις από φορείς του δημοσίου όπως αρχαιολογικές υπηρεσίες, κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, ΠΕΧΩ κ.λ.π. όσο και από δικαστικές εμπλοκές στον καθορισμό της τιμής μονάδος.

Ο Περιφερειάρχης έχει ξεκινήσει επαφές με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να προσδιορίζονται όσο το δυνατόν συντομότερα οι υποθέσεις προσδιορισμού τιμών μονάδων για τις απαλλοτριώσεις έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos