×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τήνος: 24ωρη αναστολή λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών

14 Ιουλίου 2013 20:39

Ο Δήμος Τήνου, σε συνέχεια της απόφασης (12/7) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για κλείσιμο των Δήμων επί τριήμερο, ανακοινώνει ότι προχωρά

στην 24ωρη αναστολή λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών μας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές (της υπηρεσίας καθαριότητας συμπεριλαμβανομένης), την Τρίτη 16-7-2013, ημέρα ψήφισης του γνωστού πολυνομοσχεδίου.

Οι λόγοι είναι γνωστοί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το κύτταρο της δημοκρατίας, αναδεικνύεται στο εξιλαστήριο θύμα μιας αποσπασματικής και κοντόφθαλμης πολιτικής. Στο βωμό αυτό θυσιάζονται σήμερα η Δημοτική Αστυνομία, οι σχολικοί φύλακες και εξαγγέλλεται το μέτρο της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με αυτά της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας. Αύριο, κανείς δεν ξέρει... Παράλληλα εκδηλώνεται ένα κύμα αμφισβήτησης της προσφοράς της τοπικής αυτοδιοίκησης ως και κατασυκοφάντησής της, για να δημιουργηθεί το «γόνιμο» έδαφος να περάσουν όλα τα πιο πάνω, ίσως και άλλα που θα τα δούμε επ' ευκαιρία κάποιας επόμενης ...δόσης.

Τα πράγματα είναι απλά. Όπου υπάρχει κακοδιαχείριση, είναι δουλειά της Διοίκησης και της Δικαιοσύνης. Αυτό δεν μπορεί βεβαίως να είναι το άλλοθι για μια βαθιά υποβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης συνολικά, τη στιγμή μάλιστα που ο κοινός νομοθέτης την φορτώνει καθημερινά με νέες αρμοδιότητες, χωρίς κανένα νέο πόρο (άλλη μια καταστρατήγηση του Συντάγματος...). Αυτά που εκτυλίσσονται στις μέρες μας, σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα αποτελέσουν κάποτε μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Αν και ως τουριστικός Δήμος, είχαμε τη δυνατότητα (από την ίδια την απόφαση της ΚΕΔΕ) να μην προβούμε στην παραμικρή αναστολή λειτουργίας, την ώρα που δίπλα μας απολύονται άνθρωποι μέσα σε λίγες ημέρες ή που ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες αφανίζονται, θα είμαστε παρόντες, όπως παρόντες ήμασταν σε κάθε αντιμνημονιακή μεγαλειώδη εκδήλωση του εργαζόμενου ελληνικού λαού, τα τελευταία 2,5 χρόνια. Και η συμμετοχή ενός Δήμου όπως της Τήνου, στις 16 Ιουλίου, στην καρδιά της θερινής περιόδου και παραμονές της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής μας, της 23ης του μήνα (Οσίας Πελαγίας), αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, παρόλο που τα συγκεκριμένα θέματα (δημοτικής αστυνομίας και σχολικών φυλάκων) δεν μας αγγίζουν άμεσα. Μας αγγίζει και μας πονά όμως η απροκάλυπτη επίθεση στους Δήμους, η μη αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών δήμων, η αδιαφορία για το πώς θα λειτουργήσουμε και πώς θα επιτελέσουμε τα καθήκοντά μας. Μας αγγίζει και μας πονά η ελαφρότητα με την οποία ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos