Αναστολή λειτουργίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

15 Ιουλίου 2013 15:42

Με αναστολή της λειτουργίας του την Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 αντιδρά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αιφνιδιαστική απόφαση

της Κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες και η θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σε αυτές, αλλά στη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», όπως αποφασίστηκε στην Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ, που συνήλθε στην Αθήνα στις 12 Ιουλίου 2013.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για τις προτάσεις επί του πολυνομοσχεδίου προς ψήφιση, δεδομένων της αντισυνταγματικότητας της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Κεντρικό Κράτος και του γεγονότος ότι τόσο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όσο και οι Σχολικοί Φύλακες είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, την αντιμετώπιση της καθημερινής παραβατικότητας, την πάταξη του παραεμπορίου, τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την προστασία των μαθητών, των σχολικών υποδομών και του εξοπλισμού τους.

Επιπλέον, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για τον τρόπο λειτουργίας του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», ο οποίος έχει προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων τους.

Κινητοποιούμαστε γιατί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στη χώρα να διατηρήσουμε τις βασικές και κοινωνικές παροχές οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναστέλλει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Οι υπηρεσίες καθαριότητας, και αυτές των κοινωνικοπρονοιακών δομών θα λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, είναι μεν σημαντικά, αλλά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos