Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης στη Σίφνο

23 Ιουλίου 2013 00:27

Σημαντική εξέλιξη για τον Πολιτισμό της Σίφνου θεωρείται η έ-νταξη του Δήμου σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Leader+) για την αποκατάσταση Δημοτικού κτιρίου(κτίριο Ανδρόνικου-πάνω από το Δημοτικό πάρκιγκ της Απολλωνίας) και την διαμόρφωση του ως εκθεσιακού χώρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 142.000,00€ και η σχετική σύμβαση υπογράφηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου από το Διευ-θυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων ΑΕ και συντονιστή της Ομάδας Τοπικής Δράσης(ΟΤΔ) κ. Κώστα Βολτή και από το Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργήσει ως Δημοτική Πινακο-θήκη, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τον Πολιτισμό του νησιού μας και δίνοντας την ευκαιρία στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες να απολαμβάνουν, σε μόνιμη πλέον βάση, μοναδικά εκ-θέματα που θα φιλοξενούνται σε αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών και τη δημοπράτηση του έργου και αφού το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει τις απαιτούμενες α-ποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα σας ενημερώσουμε για τα έργα που θα φιλοξενηθούν στο χώρο.

Ήδη υπάρχει πρόθεση δωρεάς προς το Δήμο ενός σημαντικού αριθμού έργων από σπουδαίους ζωγράφους, «μετοίκους» και αγα-πημένους φίλους της Σίφνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos