Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα εγκαίνια του γηπέδου 5Χ5 στο Διαφάνι Ολύμπου παρευρέθηκε χθές ο περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης

20 Αυγούστου 2013 16:46

...ένα έργο πνοής που υλοποίησε η περιφέρεια και θα δώσει διεξόδους στη νεολαία του Διαφανίου που μέχρι σήμερα υστερεί αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στην τελετή ο περιφερειάρχης ενημέρωσε πως το έργο «Ολοκλήρωση του εναπομείναντος τμήματος του δρόμου Σπόα - Ολύμπου» ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η καθύστερηση οφείλεται στη δημιουργία πρόσθετων παρεμβάσεων προκειμένου το έργο να γίνει πιο λειτουργικό κα ασφαλές. Επίσης, ενημέρωσε για την εξέλιξη της προμήθειας εξοπλισμού του Πολυδύναμου Ιατρείου Ολύμπου που θα γίνει με πόρους του ΕΣΠΑ. Στα εγκαίνεια παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Καρπάθου- Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος και ο Γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου και περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Ζωγραφίδης.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρπάθου, Μιχάλη Χανιώτη, των Αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Καρπάθου- Κάσου, Μιχάλη Ερωτόκριτο και του Γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργου Ζωγραφίδη, όπου συζητήθηκαν όλα τα έργα που εκτελούνται στο νησί της Καρπάθου είτε με πόρους του ΕΣΠΑ, είτε με εθνικούς πόρους, είτε με πόρους της περιφέρειας, προϋπολογισμού άνω των 25εκ.€.

Διαπιστώθηκε πως θα απαιτηθεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί καθώς επίσης και αυτά που αφορούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες της περιφέρειας προκειμένου να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πόροι τόσο στην εσωτερική κατανομή όσο και στην άυξηση της διάθεσης κονδυλίων για υποδομές καθώς τα νησιά μας τα έχουν ανάγκη.

Έγινε αναφορά και εκτενής συζήτηση για το Νοσοκομείο της Καρπάθου, έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και που δημοπρατείται το Σεπτέμβριο, το φράγμα του Σχοινά, όπου αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει και μπορεί πλέον το έργο να συνεχίσει, το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Πηγάδια, όπου η περιφέρεια θα εντάξει στο τεχνικό της πρόγραμμα την προμήθεια χλοοτάπητα καθώς και το σχολείο του Διαφανίου, όπου αποφασίστηκε ο Δήμος να αναλάβει τη σύνταξη των μελετών και η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο με προγραμματική σύμβαση. Επίσης, συζητήθηκε το συγκοινωνιακό πρόβλημα που απασχολεί την Όλυμπο και τη διασύνδεσή της με τα Πηγάδια, όπου ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να δώσει λύση.

Τέλος, κατά την παραμονή του στο νησί της Καρπάθου, ο περιφερειάρχης παρέστη στην εκδήλωση της Ναυμαχίας της Καρπάθου του Λάμπρου Κατσώνη αποδίδοντας φόρο τιμής με ρήψη στεφανιού στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr