×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

H διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη ανέδειξε το ενεργεικό ζήτημα των νησιών μας

20 Αυγούστου 2013 16:49

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο νησί τη στιγμή που βρισκόταν στο ΄΄απόγειο΄΄ της θερινής τουριστικής περιόδου με την παρουσία χιλιάδων

επισκεπτών. Οι προσπάθειες του Δήμου και των φορέων του νησιού (πχ Ένωση Ξενοδόχων) αλλά και η ψυχραιμία σε συνδυασμό με την τουριστική συνείδηση που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι του νησιού, απέτρεψε κατά πολύ τις άσχημες εντυπώσεις όμως τα προβλήματα ήταν μεγάλα.

-Η έλλειψη ηλεκτροδότησης οδήγησε σε παύση λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμο το πολύτιμο αγαθό του νερού με τις επακόλουθες συνέπειες....

-Χιλιάδες επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα στις μετακινήσεις τους στις νυχτερινές ώρες.

-Καταστηματάρχες - που δεν διέθεταν γεννήτριες- είδαν τα ευπαθή προϊόντα τους να καταστρέφονται και οι ίδιοι να παθαίνουν οικονομική καταστροφή.

-Σταμάτησε η λειτουργία του τελεφερίκ

Η αδυναμία της ΔΕΗ και η πολυήμερη καθυστέρηση της αποκατάστασης της βλάβης ανέδειξε τις αδυναμίες της αλλά και το συνολικό ενεργειακό ζήτημα που ταλανίζει τα νησιά μας και τις λύσεις που καθυστερούν να δοθούν.

Η καθυστέρηση κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ρόδο, η έλλειψη εφεδρικών λύσεων και ανταλλακτικών στις μονάδες της ΔΕΗ στα νησιά μας, η μη ενίσχυση με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη είναι από τα βασικά προβλήματα που αφορούν την επιχείρηση ηλεκτρισμού.

«Γεφύρι της Άρτας» αποτελεί η σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με τον ηπειρωτικό κορμό με καλώδιο που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια. Το έργο προϋπολογισμού 250 ε. ευρώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (2007-2013) από τα πρώτα χρόνια του προγράμματος αλλά η υλοποίησή του δεν προχωρά και το ΕΣΠΑ χρονικά ολοκληρώνεται.

Οι διαβεβαιώσεις για την υλοποίησή του που παρέχει ο Υπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης δεν εφησυχάζουν κανέναν!!! Το έργο επαναδημοπρατείται το φθινόπωρο και βλέπουμε.....

Βιώσιμη λύση είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (άνεμος-ήλιος) που αφθονούν στα νησιά μας και δυστυχώς δεν υπάρχει συστηματική προσπάθεια αξιοποίησής τους.

Ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ζητά το Ενεργειακό θέμα που απασχολεί τα νησιά μας, να μπει προς συζήτηση, στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos