Σύσκεψη για το Λμενικό έργο Πολλωνιών Μήλου

11 Σεπτεμβρίου 2013 00:58

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2013 στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Τσιροπινά) με θέμα το έργο «Κατασκευή Λιμενικού Έργου Πολωνίων ν. Μήλου» .

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Μήλου, κάτοικοι της Μήλου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συναποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να εφαρμοστεί η μελέτη όπως έχει δημοπρατηθεί με βάθος θεμελίωσης κρηπιδώματος με τη ζώνη ασφαλείας της στο -7μ.

2. Το ωφέλιμο βάθος μπροστά στα κρηπιδώματα και η ζώνη ασφαλείας θα είναι σε απόσταση από το κρηπίδωμα μέγιστου μήκους 10μ με βάθος -7μ.

3. Το ωφέλιμο βάθος και ο κύκλος ελιγμών σύμφωνα με τη μελέτη του 2005.

4. Για τη χρήση του λιμανιού θα αποφασίζει ο Φορέας Λειτουργίας του λιμανιού, δηλαδή το Δημοτικού Λιμενικό Ταμείο Μήλου και οι Τοπικοί Φορείς του νησιού.

5. Η χρήση του λιμανιού θα είναι αυτή που περιγράφει η εγκεκριμένη μελέτη του 2005 δηλαδή το φέρρυ μποτ σύνδεσης Μήλου – Κιμώλου και επιπρόσθετα οποιαδήποτε τύπου ταχύπλοα, μη οχηματαγωγά.

6. Στην παράγραφο της εισηγητικής έκθεσης να απαλειφθεί το περιεχόμενο που αναφέρεται ως μεγάλο λιμάνι και να επιτρέπεται η προσέγγιση μεγάλων πλοίων μόνο στην περίπτωση που το λιμάνι του Αδάμαντα και της Κάναβα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Ακολούθησε σύσκεψη για το λιμάνι Καμαρών Σίφνου με τη συμμετοχή του Δήμαρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου κ. Γιώργου Τρούλου καθώς και των μελετητών του συγκεκριμένου έργου.

Κατά τη διεξαγωγή της σύσκεψης, έγινε παρουσίαση της σχετικής μελέτης και αναλύθηκαν οι τροποποιήσεις της. Μετά από διεξοδική συζήτηση και τις απαραίτητες διευκρινήσεις, αποφασίστηκε να δοθεί η έγκριση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για τις επόμενες φάσεις της Μελέτης.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης δέχθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μακρυωνίτη τον εκπρόσωπο του Ανάδοχου του Λιμενικού Έργου Σύρου κ. Αλέξανδρο Σκουρτανιώτη, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο για τη συνέχιση του έργου που αφορά την έγκριση απλής χρήσης του Αιγιαλού στην περιοχή Κουμελά της Τήνου από όπου θα φορτώνονται οι φυσικοί ογκόλιθοι για το συγκεκριμένο λιμενικό έργο.

Ο Περιφερειάρχης για τη διευθέτηση του παραπάνω ζητήματος επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Αβραάμ Γούναρη και επιπλέον ζήτησε τη συνδρομή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos