Συνάντηση εργασίας της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για τη νησιωτικότητα

26 Σεπτεμβρίου 2013 14:50

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης από την ενημέρωση των ευρωβουλευτών κατά την χθεσινή συνάντηση εργασίας με τους τοπικούς φορείς.

Η αναγνώριση της νησιωτικότητας και η καταρχήν δέσμευση για πρόσθετη χρηματοδότηση της περιφέρειας μας δικαιώνει τις προσπάθειες και τον αγώνα μας να πειστεί η ευρωπαϊκή επιτροπή για την αναγκαιότητα η πολυνησιακή περιφέρεια μας να τύχει ειδικής μέριμνας. Η οριστική εξασφάλιση απαιτεί συνέχιση της προσπάθειας όλων όσων συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο γιατί θα οριστικοποιηθούν τόσο οι άξονες όσο και το ύψος της κατανομής.

Είναι θετική η εξελίξεις της αποδοχής τόσο σε επίπεδο ευρωπαϊκής επιτροπής όσο και ελληνικής κυβέρνησης το νέο προγράμματα να είναι περιφερειακό, και πολυταμειακο.

Επίσης είναι θετική εξέλιξη η καταρχήν διαχείριση από της περιφέρειες του 30% του προγράμματος με προοπτική επι πλέον εκχώρησης, καθώς και μέρος του τομεακού προγράμματος ΕΠΕΡΑ. Η διασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων περιβάλλοντος είναι σημαντική εξέλιξη για την περιφέρεια μας.

Στη συνάντηση εργασίας, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου κα. Λίτσα Φτακλάκη, και κ. Αντώνης Χατζηϊωάννου, ο 1ος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιος Σταυρακάκης, η κα. Constanze Angela KREHL, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την πρόταση κανονισμού που αφορά τις κοινές διατάξεις των ευρωπαϊκών ταμείων, η κα. Maria Perez IRIGOYEN, εισηγήτρια για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ο κ. Derek VAUGHAN, εισηγητής για την προετοιμασία των κρατών μελών της Ε.Ε. για την πολιτική συνοχής της νέας προγραμματικής περιόδου, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τοπικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι Ευρωβουλευτές ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις πρόσφατες εξελίξεις και συγκεκριμένα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου αναφορικά με το κανονιστικό πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, με τους παρευρισκόμενους να έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους καθώς και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τη νέα προγραμματική περίοδο.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, η οποία οδήγησε σε ένα παραγωγικό και δημιουργικό διάλογο, δηλώνοντας πως η παρουσία των ευρωβουλευτών στην χθεσινή συνάντηση αποδεικνύει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ένα ισχυρό σύμμαχο στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι περιφέρειες για ενεργότερη συμμετοχή στην νέα πολιτική συνοχής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos