×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Περιφερειακή παράταξη Νοτίου Αιγαίου "Νέα Εποχή"

30 Σεπτεμβρίου 2013 18:36

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάρο στις 30.09.2013 ο Περιφερειακός Συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ καταψήφισε τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2014 που έφερε προς συζήτηση η Περιφερειακή Αρχή.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κόκκινος θύμισε ότι τη ίδια στάση κράτησε η παράταξή μας και κατά την συζήτηση που προηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή στις 13.09.2013 και έκανε τις παρακάτω παρατηρήσεις :

« Ο Προϋπολογισμός στο σκέλος των εσόδων είναι σε μεγάλο βαθμό προ-διαμορφωμένος από τη δεσμευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θέτει όρια με μαθηματικούς τύπους οι οποίοι εφαρμόζονται στα έσοδα του α' εξαμήνου του 2013.

Δηλαδή, ακόμα και αν είχαμε διαφορετική εκτίμηση για την πορεία των εσόδων το 2014, δεν θα μπορούσαμε να την διατυπώσουμε.

Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε, στο σκέλος των εσόδων είναι το προβλεπόμενο ταμειακό υπόλοιπο, το οποίο το έχετε υποεκτιμήσει, από υπεραισιοδοξία ότι θα καταφέρεται να απορροφήσετε περισσότερα ποσά για επενδύσεις.

Στο τέλος αυτού του έτους και στην αρχή του 2014, θα αποκαλυφθεί για μία ακόμα χρονιά η ανεπάρκειά σας και ο αντιαναπτυξιακός χαρακτήρας του προϋπολογισμού.

Όσον αφορά το σκέλος των εξόδων, είναι ένας προϋπολογισμός από τα παλιά, καρμπόν με τον προηγούμενο σε ποσοστό πάνω από 80%.

Καθώς αδυνατείτε να προχωρήσετε τα έργα του τεχνικού προγράμματος, επαναλαμβάνετε τον ίδιο προϋπολογισμό κάθε έτος. Υπάρχουν έργα που «λιμνάζουν» επί χρόνια.

Κρίνοντας λοιπόν σύμφωνα με το παρελθόν, πρόκειται για έναν ακόμα πλασματικό και ανειλικρινή προϋπολογισμό που και πάλι δεν θα υλοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos