×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Νίκος Συρμαλένιος για τη λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας

12 Οκτωβρίου 2013 11:03

"Καθολική απαίτηση των Θηραίων πολιτών η λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα"

Στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου και της επιτροπής των φορέων της Σαντορίνης με τον υπουργό Υγείας, συμμετείχε και ο Νίκος Συρμαλένιος, συμπαραστεκόμενος ακόμα μια φορά στον αγώνα της Θηραϊκής κοινωνίας για άμεση λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα.

Κοινή πεποίθηση όσων συμμετείχαν στη συνάντηση είναι ότι σημειώθηκαν κάποια βήματα σε σχέση με τη δέσμευση του υπουργού για ενσωμάτωση του Κέντρου Υγείας στο νοσοκομείο και για συνέχιση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης με το ποσό της τάξης των 2 εκατ. Ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή σε συσχετισμό με τις πηγές εσόδων της Σαντορίνης όπως έχει δεσμευτεί και ο Δήμος, μαζί με τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών από τη νοσηλεία των χιλιάδων ασφαλισμένων επισκεπτών, μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα το νοσοκομείο με δημόσιο χαρακτήρα. Σοβαρή εκκρεμότητα παραμένει η σύσταση της τοπικής ΑΕΜΥ, όπως ζητούν οι φορείς της Σαντορίνης, κάτι που πρέπει να εξασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, που μαζί με το υπουργείο Υγείας έχουν την εποπτεία της ΑΕΜΥ.

Ο Νίκος Συρμαλένιος ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι: «Η δική μας θέση είναι το νοσοκομείο να λειτουργήσει προοπτικά στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενός ΕΣΥ αναβαθμισμένου, που θα μπορεί να λειτουργεί το δημόσιο και καθολικό σύστημα παροχής υγείας προς όλους τους πολίτες. Στις σημερινές όμως συνθήκες, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες του Θηραϊκού λαού για άμεση λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα, όπως προτείνει η ομόφωνη απόφαση του Δήμου και της Επιτροπής Αγώνα των Θηραίων πολιτών».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos