×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Επιβατικός και Εμπορικός Λιμένας Σιγρίου Α΄ Φάση

16 Οκτωβρίου 2013 02:50

Εγκρίθηκε με σχετική Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου,

(με αριθμό 52853/6800/14-10-2013), η εκτέλεση του έργου «Επιβατικός και Εμπορικός Λιμένας Σιγρίου Α΄ Φάση» Δήμου Λέσβου Νομού Λέσβου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2971/2011 «Περί Αιγιαλού και Παραλίας».

Το συγκεκριμένο έργο άφορα την κατασκευή εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης, Εμπορικών και Επιβατηγών πλοίων και περιλαμβάνει κατασκευή κύριου προβλήτα, την ανακατασκευή και βελτίωση του υφιστάμενου προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου, τους απαραίτητους χερσαίους χώρους και τις προβλεπόμενες εκσκαφές της λιμενολεκάνης.

Με την υλοποίηση του πιο πάνω έργου, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής του Σιγρίου, με την δημιουργία ενός σύγχρονου εμπορικού και επιβατικού λιμένα, που θα βελτιώνει ουσιαστικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με την υπόλοιπη χώρα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των πλοίων από και προς τη Ραφήνα.

Ταυτόχρονα το εν λόγω έργο, συνδυαζόμενο με τον προγραμματιζόμενο προς κατασκευή νέο οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου, θα αποτελέσει και την «Πύλη Εισόδου» για ολόκληρη την δυτική Λέσβο, που σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα απομόνωσης, λόγω των μεγάλων αποστάσεων από την Μυτιλήνη και των προβλημάτων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos