×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιφέρεια Ν.Αιγαίου

22 Οκτωβρίου 2013 15:49

...αντικείμενο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμου, Ελευθερίας Φτακλάκη με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, Τάσο Λιάσκο.

Με τον Γ.Γ. Τουρισμού, Τάσο Λιάσκο, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη με αντικείμενο συζήτησης την. ανάπτυξη του θρησκευτικού ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και το συντονισμό των δράσεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η κα Φτακλάκη διερεύνησε σε βάθος τις παραμέτρους του συγκεκριμένου ζητήματος, όσον αφορά στην ρωσική τουριστική αγορά, μέσα από τον κύκλο επαφών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα με Ρώσους παράγοντες του Τουρισμού. Στα πλαίσια της στρατηγικής προώθησης του τουριστικού προφίλ του Αιγαίου και της δημιουργίας Ταυτότητας Προορισμού, η Περιφέρεια αναγνωρίζει τον μοναδικό θρησκευτικό πλούτο που διέπει τον τόπο μας ως υποδομή και ως αξιακό σύστημα, ενώ εντάσσει στην συντονισμένη και στοχευμένη επικοινωνιακή της αποστολή την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, των εκκλησιών και των μοναστηριών μας.

Προκειμένου να υλοποιηθεί καλύτερα και ταχύτερα η ανάδειξη του θρησκευτικού Τουρσιμου , στην συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με τον κ. Λιάσκο αποφασίστηκε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξυ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, τις Μητροπόλεις και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που θα έχει και ρόλο συντονιστή.

Με την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Τουρισμού και σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αναλάβει την απογραφή και την καταγραφή του θρησκευτικού κεφαλαίου στα νησια μας, ώστε να δρομολογήσει την προβολή του με γνώμονα την προώθηση της πολυσχιδούς πολιτισμικής ταυτότητας των νησιών και την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κα Φτακλάκη «ο Θρησκευτικός Τουρισμός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το Ν. Αιγαίο, και γι' αυτό η Περιφέρεια δίνει την δέουσα έμφαση στην ανάπτυξη και την αξιοποίησή του» και στο πλαισιο του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για το 2014 θα υπάρξουν εξειδικευμένες δράσεις για την επίτευξη των στόχων μας".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos