Δήμος Σίφνου: Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

25 Οκτωβρίου 2013 13:31

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ Β 1911/06-08-2013 δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α. 2/71338/0026 «Καθορισμός διαδικασίας
και δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών». Η ενίσχυση αυτή χορηγείται σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρα¬τών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων τα μέλη κατοι¬κούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Σίφνος.

Το ποσό της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης είναι:

α) Εξακόσια ευρώ (600,00 €), εφόσον το ετήσιο οικογενει¬ακό εισόδη-μα (πραγματικό ή τεκμαρτό) δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευ-ρώ (3.000,00 €).

β) Τριακόσια ευρώ (300,00 €), εφόσον το ετήσιο οικογενει¬ακό εισόδη-μα (πραγματικό ή τεκμαρτό) κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χι¬λιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο Δήμο μας, ώστε στη συνέχεια αυτές να διαβιβαστούν συγκεντρωτικά στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το αργότερο έως την Παρασκευή 8 Νοεμ-βρίου 2013.

Στην αίτηση πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά τα παρακάτω στοιχεία του δικαιούχου: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), αριθμός τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ. Με την αίτηση υποβάλλονται: α) βεβαίωση του Δημάρχου για τη μόνιμη κατοικία του αιτούντα, β) αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2013 (εισοδήματα 2012) ή της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1), αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα και γ) υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπάλληλο του Δήμου κ. Νικόλαο Κορακή (τηλέφωνο 2284360311).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos