Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αιγαίου: Η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου δεν δίστασε να θέσει στη διάθεση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων όλα τα νησιά της Περιφέρειας

25 Οκτωβρίου 2013 18:29

Η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου δεν δίστασε να θέσει στη διάθεση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων όλα τα νησιά της Περιφέρειας, παραδίδοντας σε αυτές κάθε εκμεταλλεύσιμη σπιθαμή γής για να επενδύσουν στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας.

Αυτήν την απόφαση πήρε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναθέτοντας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έρευνα για την εξειδίκευση του χωρικού σχεδιασμού για αιολικές εγκαταστάσεις στο σύνολο των νησιών της Περιφέρειας, από τον οποίον δεν εξαιρούνται οι περιοχές ΝΑΤURA, αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί, δάση και παραλίες.

Ο σκοπός είναι φανερός για τα συμφέροντα ποιών γίνεται η έρευνα. Η αξιοποίηση και η ανάπτυξη των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας μας, σε καμιά περίπτωση δεν σχεδιάζεται για το όφελος του λαούκαι φυσικά των ίδιων των νησιωτών, αλλά εντάσσεται στον ενεργειακό χάρτη πορείας της Ευρωπαϊκης Ένωσης για το 2050 , στη βάση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Η στρατηγική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας ως βασική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υιοθετεί και η Περιφερειακή Αρχή σημαίνει: α)Χρήματα για επενδύσεις από τις τσέπες του λαού και από την ανελέητη φοροληστεία, β)ακριβό ρεύμα για το λαό και τεράστια κέρδη για τους ομίλους ώστε να είναι ανταγωνιστικοί, γ) ελάχιστες και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας δ)πλήρης καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλοίωση του τοπίου, παραχώρηση των πάντων με παράκαμψη όσων νομικών εμποδίων υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Την κοινωνική συναίνεση και την υποταγή των κατοίκων στις ορέξεις τους- που δεν την έχουν εξασφαλίσει μέχρι σήμερα- την εντάσσουν, ως όρο στην προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο για επίτευξη της «μέγιστης συναίνεσης» με φορείς και κατοίκους. Δηλαδή να δεχτούν οι νησιώτες αυτή τη πολιτική που στρέφεται εναντίον τους, που καταστρέφει κυριολεκτικά το περιβάλλον που ζουν.

Για να πιαστούν μάλιστα στη φάκα οι νησιώτες και να σταματήσουν να αντιστέκονται στη καταστροφή της περιοχής τους, η κυβέρνηση δεν δίστασε να νομοθετήσει «δόλωμα»-εξαγορά της συνείδησής τους, θεσπίζοντας το 1% των εσόδων από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας να δίνεται στους οικιακούς καταναλωτές των περιοχών που έχουν εγκατασταθεί αυτοί οι σταθμοί.

Είναι κοροϊδία και εμπαιγμός να μιλάνε για ανάπτυξη υπέρ των κατοίκων τη στιγμή που η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας είναι ενταγμένη στον ενεργειακό χάρτη πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2050 και ο σχεδιασμός του ενεργειακού τομέα δεν αξιοποιεί τα διάφορα ενεργειακά πλεονεκτήματα έτσι όπως συμφέρει τη χώρα και το λαό, αλλά τη μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες συμμετέχουν στα Περιφερειακά Συμβούλια για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις προς όφελός τους όπως έγινε με τον Κοπελούζο, τους αντιπροσώπους της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, και διαφόρων άλλων.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση λέμε απλά σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νησιώτη που παλεύει για να ζήσει ότι, όσο το κράτος είναι της τάξης των Κοπελούζων, η ζωή του θα χάνεται στις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικάντηδων, του πολιτικού προσωπικού της εξουσίας των μονοπωλίων. Όσο και ο τομέας της ενέργειεας, όπως γενικότερα η

οικονομία θα ορίζεται από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τα κέρδη των ομίλων, οι συνέπειες για τους εργαζόμενους, για τον λαό θα γίνονται όλο και πιο βαριές και ανεπίστρεπτες.

Για εμάς ο σχεδιασμός και η διαχείριση και αυτού του ενεργειακού τομέα θα πρέπει να γίνεται από έναν αποκλειστικά ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας όπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του ενεργειακού τομέα θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία και μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο του συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού, με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας μέσα από τα σωματεία του, τους μαζικούς φορείς, το ταξικό κίνημα να αντισταθεί σ' αυτήν την πολιτική της καταστροφής του.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ρόδος 2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos