×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση με τον Εμπορικό και Οικονομικό Ακόλουθο της Κινεζικής Πρεσβείας, κ. Sun Liwei, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη

28 Οκτωβρίου 2013 16:44

Με τον Εμπορικό και Οικονομικό Ακόλουθο της κινεζικής πρεσβείας, κ. Sun Liwei, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού, κατά την παραμονή του στη Ρόδο.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι δυνατότητες ανάπτυξης του κινεζικού τουρισμού στα νησιά μας, καθώς μεγάλο ρεύμα κινέζων τουριστών ήδη επισκέπτεται το νησί της Σαντορίνης, και μάλιστα ταξιδεύει εκτός τουριστικής περιόδου, οι επισκέπτες από την Κίνα επικεντρώνονται στην γνωριμία τους με τον πολιτισμό άλλων χωρών.

Εκείνο που τόνισε ο κος Sun, είναι πως η κινέζικη αγορά είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και η Ελλάδα δεν την έχει αξιοποιήσει κατάλληλα. Άλλωστε, γι' αυτό το λόγο συναντήθηκε και ο Πρέσβης της Κίνας, κ. Du Qiwen, με την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, προκειμένου να εξετάσουν τις εν λόγω δυνατότητες, αλλά και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα όπως είναι η visa, η απευθείας σύνδεση με Κίνα, και σαφώς μια δυναμική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην κινεζική αγορά.

Η κα Φτακλάκη ενημέρωσε τον κ. Sun για τις στοχευμένες δράσεις που έχει υλοποιήσει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, όπως είναι η φιλοξενία Κινέζων δημοσιογράφων στα νησιά του Ν. Αιγαίου. Η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την βοήθεια της κινεζικής Πρεσβείας προκειμένου να διοργανωθούν fam trips στα νησιά μας με δυνατούς tour operators, αλλά και road shows στην Κίνα. Επίσης, δεσμεύτηκε πως το 2014 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συμμετέχει στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Κίνας στο Πεκίνο. Τέλος, συμφωνήθηκε πως είναι σημαντικό να προγραμματιστεί συνάντηση της Περιφερειακής Αρχής με τον πρέσβη της Κίνας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικότερα και διεξοδικά οι όροι της συνεργασίας για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στο Ν. Αιγαίο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos