Τα Κεράσματα του Αιγαίου ταξίδεψαν στο Λονδίνο

01 Νοεμβρίου 2013 17:55

Περισσότεροι από 50 Βρετανοί Τour operators αλλά και δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων

των Τimes, Independent, Τelegraph, Sun, Condenast Traveller, FT weekend κ.α. είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο City του Λονδίνου, ένα εικονικό ταξίδι στα 48 νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να γευτούν τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές γεύσεις και ελληνικούς οίνους.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οργανώθηκε χθες μια εξαιρετικά επιτυχημένη και πρωτότυπη εκδήλωση προβολής του τουριστικού προϊόντος αλλά και της ιδιαίτερης γαστρονομίας των ελληνικών νησιών, με στόχο την εξοικείωση των βρετανών εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς με την ποικιλία των επιλογών που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Έλληνας Πρέσβης στη Μ. Βρετανία, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ όλους τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία παρουσίασε το εύρος του τουριστικού προϊόντος, τις δυναμικές στρατηγικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και τις ενέργειες προβολής των προορισμών στη Μεγάλη Βρετανία. Αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής γαστριμαργικής παράδοσης και στην ιδιαιτερότητα της τοπικής κουζίνας, εξηγώντας τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Το βήμα στη συνέχεια δόθηκε στην αγαπημένη των Bρετανών, κα Rebecca Seal, αρθρογράφο της Evening Standard και παρουσιάστρια της κυριακάτικης εκπομπής Sunday brunch του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, ο οποία μίλησε με ενθουσιασμό για την πρόσφατη επίσκεψή της στο Νότιο Αιγαίο και για τη συγγραφή του νέου της βιβλίου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε μια από τις «νοστιμότερες κουζίνες του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Καθώς η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μαθήματα μαγειρικής από δύο σημαντικούς Έλληνες αρχιμάγειρες, τον κ. Βασίλη Ζαχαράκη, από τη Σαντορίνη, ο οποίος παρουσίασε συνταγές των Κυκλάδων και του έτους γαστρονομίας της Σαντορίνης και τον κ. Αντώνη Μανιά, από τη Ρόδο, ο οποίος προετοίμασε τοπικές συνταγές της Δωδεκανήσου.

Οι Βρετανοί απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στην παρασκευή των συνταγών, δηλώνοντας ότι ένιωσαν μέλη μιας μεγάλης ελληνικής οικογένειας, με μακρά γαστρονομική παράδοση και υποσχέθηκαν να μεταδώσουν την μοναδική εμπειρία τους στους αναγνώστες και στους πελάτες τους.

Η κυρία Φτακλάκη θα πραγματοποιήσει και σήμερα διμερείς συναντήσεις με Βρετανούς Tour Operators, με την κυρία Helena Egan, Διευθύντρια Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του Τrip Αdvisor αλλα και τον κύριο Adrian Evans, τον Διευθυντή του Thames Μayors Festival ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο μεγαλύτερο σε κυκλοφορία περιοδικό της βρετανικής τουριστικής αγοράς, Travel Weekly.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos