×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

16 Νοεμβρίου 2013 16:15

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπήρξε η κορυφαία στιγμή Αντίστασης απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία. Εκείνες τις ημέρες του Νοεμβρίου του 1973, η φωνή του λαού

και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, έσπασε το καθεστώς φόβου, το κλίμα ηττοπάθειας και τους μηχανισμούς πολιτικού ελέγχου που είχε επιβάλλει η χούντα. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές και εργαζόμενοι, εκφράζοντας το δημοκρατικό αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αψήφησαν την αστυνομική βία, τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων και τις σφαίρες των παρακρατικών. Η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης άνοιξε τον δρόμο για την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος.

Σήμερα δεν έχουμε να αντιπαλέψουμε με ένα δικτατορικό καθεστώς αλλά με μια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την Τρόικα που εφαρμόζουν μια νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, χρησιμοποιώντας κάθε αυταρχικό μέτρο και εξαθλιώνοντας μια ολόκληρη κοινωνία. Οι αρχικές υποσχέσεις για γρήγορη ανάκαμψη αποδείχτηκαν ωμή εξαπάτηση. Η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα αναδεικνύει το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής, γεγονός πρωτοφανές για χώρα σε καιρό ειρήνης.

Η πραξικοπηματική εισβολή και το σφράγισμα της ΕΡΤ, η ένταση του αυταρχισμού, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παιδείας και κυρίως η συνεχιζόμενη εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, αποδεικνύουν ότι σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει πάντα επίκαιρο. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τη πολιτική των μνημονίων. Η έξοδος από τη κρίση είναι εφικτή μόνο εάν πρωταγωνιστεί ένα δυναμικό κίνημα κοινωνικών αντιστάσεων. Ένα κίνημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Ο κόσμος αλλάζει με αγώνες

Συμμετέχουμε  στη πορεία που καλούν οι φορείς της εκπαίδευσης

την Κυριακή στις 5:30 μ.μ. στην πλατεία Μιαούλη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos