Η Γ.Γ Α.Δ.Α κ. Καλογήρου στη Νάξο

21 Νοεμβρίου 2013 19:55

H Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου  συμμετείχε  σήμερα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Νάξου παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, του Δημάρχου Νάξου

κ.  Εμμανουήλ Μαργαρίτη, μελών  του Δημοτικού Συμβουλίου και στελεχών  των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του νησιού και ειδικότερα όσα σχετίζονται με τα έργο ΧΥΤΑ Νάξου καθώς και τα αντίστοιχα έργα  της αποκατάστασης των 11 ΧΑΔΑ και  της αποκατάστασης φυσικών καταστροφών στα Κουφονήσια και την Αμοργό. Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τη νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου Νάξου και για το σκοπό αυτό προγραμματίστηκε ειδική συνάντηση στη Σύρο στις 29 Νοεμβρίου 2013. Επίσης συζητήθηκε η πορεία της απορρόφησης των έργων του ΕΣΠΑ στη Νάξο.

Ακολούθως η Γενική Γραμματέας ΑΔΑ με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και το Δήμαρχο Νάξου επισκέφθηκαν την περιοχή που θα γίνει ο νέος ΧΥΤΑ, τη λιμενοδεξαμενή των Εγγαρών, όπου είναι σε εξέλιξη το έργο καθαρισμού της και το Φράγμα της Φανερωμένης. Στη συνέχεια η κα. Καλογήρου συνοδευόμενη από κλιμάκιο  του Δήμου και της Περιφέρειας  μετέβησαν στη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στον Απόλλωνα Νάξου για την αξιολόγηση της κατάστασης του συγκεκριμένου έργου και των θεμάτων όπου εμπλέκονται οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Γενική Γραμματέας κα Χριστιάνα Καλόγηρου επεσήμανε ότι με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι εφικτή η ολοκλήρωση διαρθρωτικών έργων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των νησιών μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos