×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Απάντηση Ν. Συρμαλένιου στον Π. Ρήγα

27 Νοεμβρίου 2013 18:09

Ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος απάντησε, μέσα από τη σελίδα του στο facebook, στο δελτίο τύπου του βουλευτή Κυκλάδων Π. Ρήγα σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή και στην τροπολογία για τον διαχωρισμό των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου:

O Π. Ρήγας απεγνωσμένα προσπαθεί να πείσει τους Κυκλαδίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή άθλια μεθόδευση της ενιαίας ψηφοφορίας στη Βουλή, ψήφισε ΟΧΙ στο διαχωρισμό των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.Ομως ο λαός και ξέρει και μπορεί...

Ακολουθεί δήλωση των βουλευτών Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ:

ΝΑΙ στην αυτοτέλεια των νοσοκομείων και στα κίνητρα των επικουρικών γιατρών - ΟΧΙ στη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων

Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για την περίφημη πλέον τροπολογία του Υπουργείου Υγείας αποτελεί μέγιστη ντροπή για την κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Παρά την εμμονή μας να διαχωριστεί η τροπολογία στα πέντε άρθρα από τα οποία αποτελείται και τα οποία περιλαμβάνουν από το διαχωρισμό των νοσοκομείων της νησιωτικής Ελλάδας πλην εκείνων της Δωδεκανήσου, μεταξύ των οποίων και το διαχωρισμό των νοσοκομείων της Σύρου και της Νάξου, της Λήμνου και της Λέσβου, της Σάμου και της Ικαρίας, τα κίνητρα για την υπηρέτηση των επικουρικών γιατρών κ.λπ., μέχρι και τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε τη χωριστή ψηφοφορία επί των άρθρων και επέβαλλε την ενιαία ψηφοφορία με αποκλειστικό στόχο να «εκθέσει» το ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι φανερό ότι με τον τρόπο αυτό φιμώθηκε η ελεύθερη βούληση των βουλευτών να ψηφίσουν με βάση τη συνείδηση τους και τις συλλογικές αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες υπερασπιστήκαμε σθεναρά καταθέτοντας και σχετικές τροπολογίες.

Στο κοινοβουλευτικό αυτό πραξικόπημα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη διαδικασία, δεν αποδέχθηκε την ενιαία ψηφοφορία και απάντησε ψηφίζοντας ΝΑΙ στα άρθρα 1-4 που αφορούν μεταξύ άλλων το διαχωρισμό των νοσοκομείων και τα κίνητρα στους επικουρικούς γιατρούς και ΟΧΙ στη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων.

Αυτή τη θέση που υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση των βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την υπερασπιστεί μέχρι τέλος χωρίς εκπτώσεις και χωρίς τις άθλιες μεθοδεύσεις που έχει εφεύρει και εφαρμόζει κατά κόρον η ετοιμόρροπη κυβερνητική πλειοψηφία

27/11/2013

Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων

Αγνή Καλογερή, βουλευτής Σάμου

Γιάννης Ζερδελής, βουλευτής Λέσβου

Δημήτρης Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos