Συνάντηση για την προστασία του Πλατάνου του Ιπποκράτη στην Κω

04 Δεκεμβρίου 2013 21:11

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με το Γενικό Διευθυντή Δασών της ΑΔΑ κ. Νίκο Θεοδωρίδη συναντήθηκε σήμερα

με τον Ιάπωνα φιλέλληνα, φυτοπαθολόγο κύριο Tetsuya Okada για να συζητήσουν πιθανά μελλοντικά μέτρα για την προστασία του πλατάνου του Ιπποκράτη στην Κω.

Ο κύριος Okada, διακεκριμένος στη χώρα του για τη θεραπεία φυτών με παρόμοιες ασθένειες, εκτίμησε πως με τη λήψη κατάλληλων μέτρων όπως η αποφόρτιση των ριζών από περιττό βάρος και κάποια θεραπεία, η ζωή του δέντρου μπορεί να επιμηκυνθεί για κάποιους αιώνες. Πρόκειται για μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη σε σχέση με την παρούσα κατάσταση, η οποία δεν αφήνει περιθώρια μακροβιότερου βίου των 25 ετών.

Συμφωνήθηκε πως ο κύριος Okada θα έρθει σε επαφή με τον dr. Ogawa, o οποίος θα προχωρήσει αφιλοκερδώς σε μια μελέτη φυτοπαθολογίας του δέντρου, ώστε να προτείνει τα ενδεδειγμένα μέτρα θεραπείας. Στη συνέχεια η μελέτη αυτή θα διαβιβαστεί στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και αφού αξιολογηθεί θα προχωρήσει η εφαρμογή της, η οποία θα γίνει με τη συνέργεια των φορέων της Ένωσης φίλων της Ελλάδος στην Ιαπωνία και του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών.

H Γενική Γραμματέας υπογράμμισε την αξία του δέντρου ως παγκόσμιο σύμβολο της ιατρικής και της σύνδεσής του με τον πατέρα της ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτη και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις νέες πιο αισιόδοξες προοπτικές για τον πλάτανο του Ιπποκράτη. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κύριο Okada για τη συνδρομή του στην προσπάθεια διάσωσης του δέντρου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικού δώρου στον κύριο Okada, ενός κρυστάλλινου πλατάνου με το φίδι ως σύμβολο του Ιπποκράτη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos