X.Κόκκινος: Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας

07 Δεκεμβρίου 2013 13:55

Αλλεπάλληλες ΄΄ψυχρολουσίες'' δέχεται η κοινωνία μας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κου Στουρνάρα στην εφημερίδα LIBERATION (τις οποίες έτρεξε

να ανασκευάσει η κυβέρνηση και να διαψεύσει αργότερα ο κος Στουρνάρας) για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, έφερε αναστάτωση και δικαιολογημένη οργή. Μετά από διαρροές και τις διαψεύσεις που ακλούθησαν για ΄΄λουκετα΄΄ σε ΔΕΥΑΡ, ΡΟΔΑ και άλλων δημοτικών επιχειρήσεων – που θα σημαίνει ανεργία και φτώχεια – στο στόχαστρο μπήκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Δυστυχώς τα λογιστικά ΄΄τρικ΄΄ και γενικά οι αριθμοί δείχνουν να υπερισχύουν του ανθρώπινου παράγοντα. Οι πιέσεις των δανειστών και των ΄΄τοκογλυφων΄΄ οδηγούν τον Υπουργό Οικονομικών σε ανακοινώσεις που εξοργίζουν την κοινωνία μας και σε διαψεύσεις που γελοιοποιούν τον ίδιο.

Γεννιέται συγχρόνως το ερώτημα , πόσο θα ανέχεται η κυβέρνηση τις παλινωδίες του κου Στουρνάρα και πόσο θα αντέχει ο ελληνικός λαός τα μέτρα  λιτότητας και την υποτίμηση της νοημοσύνης του.

Ο κος Στουρνάρας προκαλεί συχνά. Έχει επιλεκτική μνήμη όσον αφορά τους υπεύθυνους για την εμπλοκή της χώρας στο μνημόνιο, βρίσκεται έκτος πραγματικοτητας και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την πίεση που νιώθει η κοινωνία. Οι δηλώσεις του για χαμηλή φορολόγηση των Ελλήνων!!! Σε συνδυασμό με τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί δείχνουν ότι έχει πάρει ΄΄διαζυγιο΄΄ με την πραγματικότητα.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι το μέτρο της ΄΄αποσυρσης΄΄ των αυτοκινήτων θα παραταθεί. Μήπως πρέπει να ΄΄αποσυρει΄΄ και τον Υπουργό Οικονομικών;

Χ.Κόκκινος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos