Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού TRAVEL TURKEY IZMIR 2013

09 Δεκεμβρίου 2013 18:20

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού TRAVEL TURKEY IZMIR 2013  που  πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2013.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος, όχι μόνο από τη  προσέλευση του κοινού, αλλά και από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και φορείς, ιδιαίτερα για τα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Στο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν από τις Κυκλάδες, η Ίος, η Κέα, η  Μήλος, η Μύκονος και η Φολέγανδρος και από τα Δωδεκάνησα, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κως, η Λέρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σύμη και η Χάλκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Πουσσαίος είχε συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες και φορείς της Τουρκίας, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις νέες προοπτικές, που μόνο αισιοδοξία μπορούν να προκαλέσουν όσον αφορά στην ολοένα και αυξανόμενη τουριστική ροή των Τούρκων επισκεπτών στους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

Στη θεματολογία της  ατζέντας των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη κυριάρχησαν η επέκταση της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Σμύρνης με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, η διευκόλυνση της συγκοινωνίας (ακτοπλοϊκής και αεροπορικής) και  με τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων καθώς και η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Η αναγκαιότητα της περαιτέρω συνεργασίας επισφραγίστηκε  στη συνάντηση του κ. Πουσσαίου με τον Πρόεδρο κ. Riza Gencay  και τον Αντιπρόεδρο κ. Ali Hersen του Συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων TÜRSAB Σμύρνης. Προς το σκοπό αυτό προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα, η πραγματοποίηση τεχνικής σύσκεψης ανάμεσα στις δύο πλευρές  με στόχο τη διεύρυνση του ανοίγματος των νησιών του Αρχιπελάγους στη νέα δυναμική τουριστική αγορά  της γειτονικής χώρας.

Η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος έκδοσης visa σε υπηκόους τρίτων χωρών που προέρχονται από την Τουρκία, που εφαρμόζεται ήδη σε έξι νησιά του Αιγαίου  και σε άλλα νησιά, όπως Μύκονο και Σαντορίνη, ήταν μεταξύ άλλων το θέμα στο οποίο δόθηκε προτεραιότητα στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος κατά τη συνάντηση του κ. Πουσσαίου με την εκπρόσωπο του Ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη κα Αλίκη Βρυεννίου.

Ο κ. Πουσσαίος παραχώρησε συνεντεύξεις στα Τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τονίζοντας ότι  η συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr