Εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην αγωνία και στην ομηρία, εκατοντάδες μέτοχοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αβεβαιότητα

10 Δεκεμβρίου 2013 18:05

Το «λουκέτο» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου έδωσε ένα καίριο χτύπημα στο λαό και στην οικονομία της Δωδεκανήσου.

Η τράπεζα εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες των νησιών μας, στήριζε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελούσε οικονομικό «πνεύμονα» της περιοχής μας και απασχολούσε εκατόν πενήντα (150) συμπολίτες μας.

Ο «ξαφνικός θάνατος» της Συνεταιριστικής  Τράπεζας Δωδεκανήσου, ο τρόπος που προήλθε και οι όροι «απορρόφησής της» από την Alpha Bank γεννούν πολλά ερωτήματα και ταυτόχρονα το θυμό και την οργή των Δωδεκανησίων.

Οι παλαιότεροι μέτοχοι της τράπεζας αγνοούν την τύχη των μετοχών τους, εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν λάβει δάνεια αναμένουν με αγωνία τη συμπεριφορά από την Alpha Bank με την οποία θα έχουν, πλέον, συναλλαγές.

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» βρίσκονται οι εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Ο προγραμματισμός ζωής «πάει περίπατο». Βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία αφού δε διασφαλίζεται η εργασιακή τους μετάβαση στο νέο τραπεζικό σχήμα. Δυστυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να θέτουν τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου κινδυνεύουν να κάνουν «μαύρα Χριστούγεννα».

Ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» στήριξε τη δράση και το ρόλο της  Συνεταιριστικής  Τράπεζας  Δωδεκανήσου.

Στην – προ διμήνου – συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο ζήτησε τη στήριξη της τράπεζας μέσω της αύξησης του κεφαλαίου που ήταν σε εξέλιξη και ζήτησε η Π.Ν.Α. να διατηρήσει και να αυξήσει τις καταθέσεις της από τα ταμειακά της υπόλοιπα.

Σήμερα «χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου». Εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους οδηγούνται στην ανεργία και στην ανέχεια. Εκατοντάδες μέτοχοι και ΜΜΕ επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βρεθούν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Καλούμε τους φερόμενους ως «πρωτεύθυνους» πολίτες αλλά και τους «παράγοντες» που σήμερα σιωπούν ή εκφράζουν «λόγια συμπάθειας» ή χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» να αναλάβουν πρωτοβουλίες σωτηρίας των ανθρώπων που πλήττονται από την παύση της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Εάν δε γίνει αυτό άμεσα... να θυμούνται:

τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει.


«Λουκέτο» στην Τράπεζα Δωδεκανήσου, οι πλημμυροπαθείς περιμένουν τη «λύτρωση», η υγεία «νοσεί» επικίνδυνα, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται...

Να συνεδριάσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου και να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους κατοίκους των νησιών μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα νησιά μας είναι τραγικές. Τέσσερις (4) συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε προ ημερών τη Δωδεκάνησο. Οι πλημμυροπαθείς αναμένουν τη στήριξη της πολιτείας. Μπήκε λουκέτο στη Συνεταιριστική  Τράπεζα  Δωδεκανήσου. Εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι της τράπεζας, οι παλαιότεροι μέτοχοι ως και οι επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί ζουν στην αγωνία και στην αγανάκτηση. Το ίδιο ένιωσαν πρόσφατα και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΡ και στη ΔΕΥΑΚ. Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά μας στο στόχαστρο της Τρόικας.

Την ίδια ώρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα οι δομές της Δημόσιας Υγείας γνωρίζουν πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Με δεδομένο ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και πιέζουν και η κοινωνία του Ν. Αιγαίου ζητά δράσεις, παρεμβάσεις, αλληλεγγύη και αποτέλεσμα καλούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Προτείνουμε εάν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί διήμερη συνεδρίαση στο νησί της Σύρου όπου έχει να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο εννέα (9) ολόκληρους μήνες. Θυμίζουμε ότι είχε προγραμματιστεί και αναβλήθηκε, σωστά, λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας στα Δωδεκάνησα και μετά από πρότασή μας, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο το Νοέμβριο.

Επιτέλους, η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με αλληλεγγύη στους κατοίκους των νησιών μας.

Να το κάνει έστω και τώρα πριν είναι πολύ αργά για τον τόπο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos