×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Να συνεδριάσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου και να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους κατοίκους των νησιών μας

12 Δεκεμβρίου 2013 12:50

«Λουκέτο» στην Τράπεζα Δωδεκανήσου, οι πλημμυροπαθείς περιμένουν τη «λύτρωση», η υγεία «νοσεί» επικίνδυνα, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται...

Οι τελευταίες εξελίξεις στα νησιά μας είναι τραγικές. Τέσσερις (4) συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε προ ημερών τη Δωδεκάνησο. Οι πλημμυροπαθείς αναμένουν τη στήριξη της πολιτείας. Μπήκε λουκέτο στη Συνεταιριστική  Τράπεζα  Δωδεκανήσου. Εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι της τράπεζας, οι παλαιότεροι μέτοχοι ως και οι επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί ζουν στην αγωνία και στην αγανάκτηση. Το ίδιο ένιωσαν πρόσφατα και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΡ και στη ΔΕΥΑΚ. Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά μας στο στόχαστρο της Τρόικας.

Την ίδια ώρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα οι δομές της Δημόσιας Υγείας γνωρίζουν πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Με δεδομένο ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και πιέζουν και η κοινωνία του Ν. Αιγαίου ζητά δράσεις, παρεμβάσεις, αλληλεγγύη και αποτέλεσμα καλούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Προτείνουμε εάν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί διήμερη συνεδρίαση στο νησί της Σύρου όπου έχει να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο εννέα (9) ολόκληρους μήνες. Θυμίζουμε ότι είχε προγραμματιστεί και αναβλήθηκε, σωστά, λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας στα Δωδεκάνησα και μετά από πρότασή μας, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο το Νοέμβριο.

Επιτέλους, η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με αλληλεγγύη στους κατοίκους των νησιών μας.

Να το κάνει έστω και τώρα πριν είναι πολύ αργά για τον τόπο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos