Χ.Κόκκινος: Ο πολίτης να νιώσει κοντά του τον κρατικό μηχανισμό

16 Δεκεμβρίου 2013 15:40

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Χαράλαμπου Κόκκινου και του περιφερειακού συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας του Νοτίου Αιγαίου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» για τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για τους

πλημμυροπαθείς της Δωδεκανήσου απεστάλη σήμερα, 16/12/2013, επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη.

Μετά τον αποκλεισμό του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» από τη  σύσκεψη που έγινε στη Ρόδο με ευθύνη του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη στις 27/11/2013,  ο κ. Κόκκινος με επιστολή του εκθέτει τις απόψεις του στον Υπουργό Εσωτερικών και του περιγράφει την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Ψέριμο, Κάλυμνο, Σύμη, Τήλο) εικόνα της οποίας αποκόμισε ο κ. Υπουργός μετά την περιοδεία του στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκινος στην επιστολή του ζήτησε: «η πολιτεία να τηρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της και να στηρίξει τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία. Απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών (γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις 400.000€ που προγραμματίζονται να δοθούν) και – με δεδομένη, πλέον, την αποτυχία των τοπικών αρχών -  το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει σχεδιασμός και δράσεις πρόληψης. Επίσης, επεσήμανε την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου και την απαίτησή του για άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες. Επιτέλους ο πολίτης πρέπει να νιώσει κοντά του τον κρατικό μηχανισμό. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», με αίσθημα ευθύνης, ζήτησε την αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου (που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 28/11/2013) επειδή θεωρούσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία είχαν περιέλθει νησιά της Δωδεκανήσου απαιτούσε σε εγρήγορση το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Αρχή. Τα στελέχη της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» είναι κοντά στους πληγέντες και «ανοιχτοί» σε συνεργασίες με όσους θέλουν με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα να υλοποιήσουν το σχέδιο στήριξής τους.

Ζητάμε, επίσης, φορο-ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και τα πληγέντα νοικοκυριά. Επισημαίνουμε ότι συμπληρώνεται περίπου ένας (1) μήνας από τις καταστροφές  και ο χειμώνας και η βαριά καθημερινότητα επιδεινώνουν την κατάσταση. Πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο και ενόψει των Αγίων και εορταστικών ημερών που έρχονται θα πρέπει να στηριχθεί η περιοχή που επλήγη. Οι πολίτες αγωνιούν και υποφέρουν, χρειάζονται ηθική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη. Η πολιτεία πρέπει να δείξει άμεσα το ανθρώπινο πρόσωπό της και να ανταποκριθεί  στις προσδοκίες τους».

Χαράλαμπος Κόκκινος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos