Δημοτική Παράταξη Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

22 Δεκεμβρίου 2013 15:03

Συνάδελφοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Εκτιμώντας την δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος και ιδιαίτερα το νησί μας θέτουμε τις δικές μας προτάσεις για διέξοδο από την κρίση και σας καλούμε να συζητηθούν μεταξύ μας, ώστε να αποφασισθούν κοινές δράσεις και ενέργειες αντιμετώπισης αυτών.

Μη έχοντας περιθώρια χρονικά οι δικές μας σκέψεις είναι να υπάρξει σύμφωνο συνεργασίας για το 2014 όπου θα προβλέπονται όλες οι άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν τώρα και σύμφωνο κοινών δράσεων για την επόμενη Δημοτική περίοδο.

Προτείνουμε να υπάρξει κάλεσμα όσων  Δημοτικών Ομάδων προετοιμάζονται για  τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και ενδιαφέρονται για συμπόρευση, κοινή πορεία και Πρόγραμμα, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια της απώλειας και άλλου χρόνου λόγω των δυσμενών συνθηκών, που περνά η Αυτοδιοίκηση, ο τόπος και το νησί μας.

Δεν θα σταθούμε στις εξελίξεις η κάνοντας κριτική στον απερχόμενο Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, όσους δεν θα συμμετέχουν στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, έδωσαν στον τόπο ότι μπορούσαν, το νησί πρέπει να περάσει σε μια νέα εποχή, την εποχή της Ανασυγκρότησης και της Ανάπτυξης, να περάσει στην εποχή της ψηφιοποίησης και του διαδικτύου, να περάσει στην εποχή της διαφάνειας, της διαβούλευσης, της συμμετοχής.

Το πείραμα των αλλαγών των προσώπων πέρασε στις προηγούμενες εκλογές, νέοι άνθρωποι μπήκαν στην Αυτοδιοίκηση, αυτό ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Δικής μας ομάδας και έγινε πράξη, το οποίο σήμερα αντιγράφουν και λιθοβολούν παράλληλα ορισμένοι.

Πιστεύουμε στις αλλαγές και τις ρίξεις, την καινοτομία, την καθαρή Πολιτική Αντιπαράθεση και συζήτηση, την ανάδειξη αποφάσεων και λύσεων μέσα από τη διαβούλευση και τη συμμετοχή και τη συνεργασία με τους Κοινωνικούς φορείς για να πάμε μπροστά, δεν περισσεύει σήμερα κανείς.

Αντιμετωπίζουμε και παρατηρούμε αντί της σύμπνοιας και της συμπόρευσης, κτυπήματα και μάχες μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων, ποιος θα πάρει το κομμάτι της πίτας από το στόμα του άλλου και όχι πως θα μεγαλώσει η πίτα για να φτάσει για όλους.

Η Σύρα μπορεί, να περάσει στην άλλη όχθη θέλει όμως τόλμη και δύναμη η οποία θα προκύψει με την ισχύ εν τη ενώσει, αλλά με ξεκάθαρη Πολιτική στάση και Προγραμματισμό, πρέπει να διαμορφώσουμε μια κοινή συνισταμένη που θα μας πάει μπροστά, το μπορούμε.

Η Τοπική Κοινωνία πληρώνοντας τα όποια λάθη, ζώντας την αγωνία της επιβίωσης, της ανεργίας, της φτώχειας, αναμένει απογοητευμένη στο περιθώριο, δε συμμετέχει απαιτεί όμως αλλαγές ριζικές και επανεκκίνηση της μηχανής που θα πάει μπροστά το νησί μας.

Με την ανακοίνωση της Δημοτικής μας Παράταξης για την συμμετοχή μας στις ερχόμενες εκλογές δηλώσαμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, σήμερα θέτουμε για συζήτηση τις δικές μας προτάσεις και καλούμε όλους να τις συζητήσουμε, να τις συμπληρώσουμε και να τις κάνουμε πράξη.

Με βάση τις θέσεις μας, οι οποίες μπορούν να συμπληρωθούν, να αναλυθούν περαιτέρω σε συναντήσεις οι οποίες θα προκύψουν, εφ όσον υπάρχει κοινό ενδιαφέρον να στοχεύσουμε σταθερά την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και ένα νέο ξεκίνημα, με άλλο ύφος και άλλες διαδικασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν στον Δήμο, με ριζική αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε ειλικρινά για το καλό του νησιού την συνεργασία.

Για τη Δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, ευέλικτου, δυνατού ο οποίος καλείται να παίξει τον ηγέτη στις υποθέσεις και τις αποφάσεις του νησιού, με νέο όραμα, υπευθυνότητα, σταθερά και πρακτικά βήματα, για να ανατρέψει τη στασιμότητα και να προχωρήσει μπροστά.

ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos