Τήνος: Το 2013 κλείνει με νέες και ανανεωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το 2014, φέρνει μαζί του το …Κλειστό Γυμναστήριο Τήνου.

27 Δεκεμβρίου 2013 16:42

Ο Δήμος Τήνου, με την ευκαιρία των εργασιών κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Τήνου (έργου που πήρε στις πλάτες του από την άβουλη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,

παρά το ρίσκο, με τόλμη, όραμα και αγάπη για τη νεολαία του νησιού), ανακαίνισε φέτος (2013) όλα τα υπάρχοντα αθλητικά κέντρα του νησιού, όπως και τα και γυμναστήρια των σχολικών μονάδων. Παράλληλα με τις παρεμβάσεις αυτές, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα δημιουργίας νέων μικρών αθλητικών κέντρων. Με τις ενέργειες αυτές, η χρονιά που σε λίγο φεύγει, σηματοδοτεί για το Δήμο, ένα άλλο τοπίο στον τομέα των αθλητικών υποδομών του νησιού.

Αντικαταστάθηκε ο τάπητας άθλησης στο ανοιχτό γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Τοποθετήθηκε νέος τάπητας στα ανοιχτά γυμναστήρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Νέος τάπητας στο Νηπιαγωγείο Στενής

Η ίδια εργασία, με άριστο αισθητικό και πρακτικό αποτέλεσμα, εκτελέστηκε και στο Γυμνάσιο Τήνου.

Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Νικόλαος Κορνάρος» επισκευάστηκε ο τάπητας του γηπέδου καλαθοσφαίρισης. Επίσης αντικαταστάθηκε ο τάπητας στο γήπεδο του βόλεϊ.

Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 Πανόρμου (έργο σε εξέλιξη).

Σε υπάρχοντα χώρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου, αφού με σοβαρές ενέργειες της δημοτικής αρχής και των λοιπών εμπλεκόμενων, λύθηκε η ιδιοκτησιακή αμφισβήτηση που είχε βαλτώσει επί χρόνια και απειλούσε να δηλητηριάσει τις σχέσεις των κορυφαίων νομικών προσώπων του νησιού, δεν μείναμε εκεί. Στήθηκε ένα νέο σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου 5 X 5, που έχουν ήδη αγκαλιάσει οι νέοι μας, περιμένοντας την σειρά τους υπομονετικά στην ουρά...

Με καίριες επεμβάσεις στο σύνολο των αθλητικών κέντρων, εξασφαλίσαμε την άδεια λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απαραίτητο στοιχείο για τη διεξαγωγή επίσημων ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αγώνων, άρα θεμέλιο για κάθε πρόοδο στον τομέα του αθλητισμού της Τήνου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος επιχορήγησε όλα τα αθλητικά σωματεία του νησιού: Α.Ο.Τ. Αθλητικό Όμιλο Τήνου, Τ.Α.Κ. Περιστεριώνα, Α.Ο. Ποσειδώνα, Αθλητική Ένωση Στενής, Ναυταθλητικό Κέντρο Πανόρμου, Ναυτικό Όμιλο Τήνου.

Με σύγχρονες ολοκληρωμένες από τριετίας αθλητικές εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα (3 σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και 5 Χ 5 στον Κάμπο, Φαλατάδο και Καλλονή αντίστοιχα  και ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Στενή, η Τήνος μας, μετά τις δραστικές παρεμβάσεις στα αθλητικά κέντρα και εν αναμονή της άμεσης ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται πολύ ικανοποιητικά, κατατάσσεται πλέον στα νησιά με το πλέον ολοκληρωμένο δίκτυο εγκαταστάσεων άθλησης. Χωρίς αυτό άλλωστε δεν μπορεί να γίνεται σοβαρά λόγος για ανάπτυξη του αθλητισμού.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου, είναι πλέον ο προγραμματισμός για νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη και η δημιουργία χώρων για νέα αθλήματα.

Από τη νεολαία μας, για την οποία γίνονται όλα και στην οποία τα οφείλουμε, περιμένουμε να αγκαλιάσει ακόμη πιο θερμά τις νέες εγκαταστάσεις, να τις προστατεύσει και να τις κάνει κτήμα της. Να εκτιμήσει ότι ο αγώνας των γονιών τους στην περίοδο που διανύουμε, είναι και αγώνας του Δήμου και για το τελευταίο ευρώ. Περιμένουμε και αθλητικές επιτυχίες, μα πιο πολύ κι από αυτές, θέλουμε να αγωνίζεται πάντα με το γνωστό ήθος της νεολαίας της Τήνου.

Ευχόμαστε με την ευκαιρία, σε μαθητές και μαθήτριες, αθλητές και αθλήτριες του νησιού μας, είτε ζουν στην Τήνο είτε μακριά, ένα αθλητικά γόνιμο 2014.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos