×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Εργασίας Γιώργου Βακόνδιου με Ζέτα Μακρή

15 Ιανουαρίου 2014 14:13

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου ο Πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με την Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή.

Ο Γιώργος Βακόνδιος ενημέρωσε την κα Μακρή για τα προβλήματα των δομών υγείας στις Κυκλάδες με την ευκαιρία της αναμόρφωσης του πλαισίου για την πρωτοβάθμια υγεία.

Τα θέματα συζήτησης ήταν:

1) Τα προβλήματα των νοσοκομείων Σύρου, Νάξου αλλά και του αναξιοποίητου νοσοκομείου της Σαντορίνης.

Ο Γ. Βακόνδιος επεσήμανε ότι η επίλυση των προβλημάτων των Κυκλαδικών νοσοκομείων θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των Κυκλαδιτών, θα ελαττώσει τις ροές μεγάλου αριθμού περιστατικών από τα νοσοκομεία του κέντρου με αντίστοιχο οικονομικό όφελος, θα μειώσει τις διακομιδές και κυρίως τις αερομεταφορές, με αντίστοιχη ωφέλεια του δημοσίου και κυρίως θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των Κυκλαδιτών, ενώ θα διευκολύνει και τους επισκέπτες των νησιών.

2) Η απροθυμία του στελεχιακού δυναμικού να επανδρώσει τα κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία κυρίως στα μικρά νησιά, που συχνά είναι χωρίς καθόλου ιατρική υποστήριξη.

Ο Γ. Βακόνδιος πρότεινε την καθόλου ευχάριστη ιδέα για τους ιατρούς να καθιερωθεί η υποχρεωτική υπηρεσία στον θεσμό του αγροτικού ιατρού μετά την απόκτηση ειδικότητας.

Σε αυτή την περίπτωση, οι αγροτικοί ιατροί θα είναι σε θέση να προσφέρουν πραγματικές ιατρικές υπηρεσίες δεδομένου ότι οι περισσότεροι ειδικευμένοι ιατροί κατέχουν και την γενική ιατρική.

Εξάλλου, μια τέτοια αλλαγή και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, ίσως αποτελέσει δέλεαρ για ειδικευμένους ιατρούς να εξετάσουν την μόνιμη εγκατάστασή τους στην περιφέρεια.

Ανεξαρτήτως της πρότασης αυτής, ο Γ. Βακόνδιος υπέβαλλε στην κα Μακρή ένα πρόγραμμα κινητροδότησης των ιατρών για να προτιμηθούν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε πέρα της ισχύουσας μοριοδότησης, φορολογικά κίνητρα, κίνητρα εγκατάστασης και διαμονής, κίνητρα μετακινήσεων από και προς το κέντρο κλπ.

Επίσης, προτάθηκε η επικουρική θητεία στρατεύσιμων ιατρών στα κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία με πολλά οφέλη για τους ιδίους, το σύστημα υγείας αλλά και τους κατοίκους.

3) Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των διακομιδών σε τρεις άξονες:

α) Την μετατροπή σκαφών μικρού κόστους σε εξειδικευμένα σκάφη για διακομιδές υπό την εποπτεία του λιμενικού σώματος

β) Την εγκατάσταση πτητικών μέσων σε δύο νησιά όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις οποίες μπορούν να φιλοξενηθούν πληρώματα και προσωπικό υποστήριξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

γ) Η αποφυγή διπλών διακομιδών για τα ίδια περιστατικά που τελικά κατευθύνονται σε νοσοκομεία του κέντρου

Η κα Μακρή δεσμεύθηκε να συζητήσει τα θέματα με τους συναρμόδιους Υπουργούς και πρότεινε την κοινή συνάντηση με εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας, Ναυτιλίας, Αμύνης, Εργασίας και Εσωτερικών ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις.

Ο Γ. Βακόνδιος την ίδια ημέρα συναντήθηκε και ενημέρωσε για την συζήτησή του με την κα Μακρή και τον Υπουργό Εργασίας κο Γιάννη Βρούτση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos