×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου 25/01/2014

17 Ιανουαρίου 2014 17:56

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί

στην Ρόδο στις 25 Ιανουάριου 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ. στην πόλη της Ρόδου και σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία στεγάζεται στο Περιφερειακό Μέγαρο (πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσου), με θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο: Εκλογή Γραμματέα Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Εισηγήτρια: κα. Μπαφίτη Ανδριάνα - Γεωργία

ΘΕΜΑ 2ο: Επικύρωση πρακτικών της 15ης/19-12-2013 και 16ης/20-12-2013 και 17ης/30-12-2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εισηγήτρια: κα. Μπαφίτη Ανδριάνα - Γεωργία

ΘΕΜΑ 3ο: Κτηματολόγιο Ρόδου, Κω - Λέρου.

Εισηγήτρια: κα. Καφαντάρη Ευθαλία

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού Νομού Δωδεκανήσου για το οικονομικό έτος 2014.

Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

Τροποποίηση Τεχνικού Προγραμμάτων ΠΕ Κυκλάδων έτους 2014.

Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2013 και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ.

Εισηγήτρια: κα. Φτακλάκη Παρασκευή - Ελευθερία

ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση Περιφερειακού μηχανισμού για την εκπόνηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη και υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Εισηγητές: κ. Γ. Πουσσαίος - κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 7ο:

Α) «Έγκριση της Α' του φάσης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΕΠΑΑ) 2014-2020».

Β) «Έγκριση της Α΄ φάσης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης της Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΠΕΠ+ΘΑΥ) 2014-2020».

Εισηγητής: κ. Αντώνης Χατζηιωάννου

ΘΕΜΑ 8ο: Μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2013-2014 και 2014-2015

Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 9ο: Ενημέρωση για την Ψηφιακή Υγεία μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Χρυσόγελος

ΘΕΜΑ 10ο: Ευφυής εξειδίκευση για την Περιφερειακή Στρατηγική Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2014-2024 και προετοιμασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο των θεματικών προτεραιοτήτων της πολιτικής συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Χρυσόγελος

ΘΕΜΑ 11ο: Το θέμα της «μακροοικονομικής αιρεσιμότητας», η θέση της Κυβέρνησης στο Συμβούλιο καθώς και οι επιπτώσεις του στις Περιφέρειες.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Χρυσόγελος

ΘΕΜΑ 12ο: Ενημέρωση Περιφερειακού Συμβούλιο περί χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο «ΠΣ ΠΝΑ και ΥΠΠΟ για την συνέχιση ανασκαφών στο λιμάνι της Σχοινούσας έως και 30-06-2-14.

Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 13ο: Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων για την εκπόνηση συμπληρωματικών αποτυπώσεων – τοπογραφήσεων του δρόμου Απεράθου - Μουτσούνας ν. Νάξου (επικαιροποίηση/αντικατάσταση προγραμματικής σύμβασης σε εφαρμογή του νόμου 3852/2010 πρόγραμμα Καλλικράτης).

Εισηγητής: κ. Γ. Πουσσαίος

ΘΕΜΑ 14ο: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Άρση επικινδυνότητας από κατολισθήσεις στην οδό Αντιπλ. Λάσκου της Δ.Ε. Ρόδου», προϋπολογισμού 105.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 15ο: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το έργο «Προσδιορισμός πλημμυρικού κινδύνου και επικινδυνότητας στη Ρόδο», προϋπολογισμού 18.450,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 16ο: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Αισθητική αναβάθμιση των όψεων του μνημειακού συνόλου και των εγγύς χώρων της Πλατείας Ελευθερίας κτιρίων της πόλεως Ρόδου με χρήση ΑΠΕ», προϋπολογισμού 608.960,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 17ο: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λειψών για το έργο «Κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού και δεξαμενών στις θέσεις Προφήτης Ηλίας και Ανεμούριο Δήμου Λειψών», προϋπολογισμού 122.512,94 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 18ο: 1η Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ για το έργο «Καταγραφή και ψηφιοποίηση προσβάσιμων για ΑμεΑ, καταλυμάτων - χώρων διασκέδασης - εστιατορίων - αρχαιολογικών χώρων - αξιοθέατων και προσβάσιμων διαδρομών» ως προς το άρθρο 2 - Ισχύς και Διάρκεια.

Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 19ο: Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ενημέρωση για την πρόληψη και τις συνέπειες των επιβλαβών εξαρτήσεων στις Σχολικές Μονάδες του Νομού Δωδεκανήσου».

Εισηγητής: κ. Φ. Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ 20ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» για τη δημιουργία «Μεσογειακού Πάρκου» πλησίον του Φράγματος της λίμνης «Γαδούρα» της Ρόδου.

Εισηγητής: κ. Αντώνης Χατζηιωάννου

ΘΕΜΑ 21ο: Παράταση της χρονικής διάρκειας της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «Διατήρηση και αξιολόγηση αυτοχθόνων οινοποιήσημων ποικιλιών της Πάρου και Αντιπάρου με δημιουργία πιλοτικού αμπελώνα».

Εισηγητής: κ. Αντώνης Χατζηιωάννου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΙΓ. ΜΠΑΦΙΤΗ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos