Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στα νησιά μας

24 Ιανουαρίου 2014 21:02

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και τα στελέχη του Περιφερειακού Συνδυασμού

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με την παρούσα ανακοίνωση μεταφέρουν τις φωνές αγωνίας και τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας των νησιών μας για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Βρισκόμαστε στη μέση σχεδόν της σχολικής χρονιάς και σε αρκετά από τα νησιά μας (Κάσος, Λειψοί, Ρόδος, κλπ.) υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν προβληματική λόγω της απουσίας διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και των μειωμένων διορισμών αναπληρωτών. Οι πρόσφατοι διορισμοί αναπληρωτών στο Ν. Αιγαίο δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν - έστω και τώρα – εύρυθμα οι σχολικές μονάδες των νησιών και να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών που ενώ έχει εγκριθεί η απόσπασή τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν έχει υλοποιηθεί λόγω έλλειψης αντικαταστάτη τους.

Απαιτούνται άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες από τους έχοντες την ευθύνη στα εκπαιδευτικά θέματα της χώρας και των νησιών μας.

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos