Στη Σύρο βρίσκεται η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου

28 Ιανουαρίου 2014 16:17

Στη Σύρο βρίσκεται η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, όπου μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσαν

το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Α.Δ.Α. και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η κα Καλογήρου επεσήμανε ότι η πολυνομία και η μη κωδικοποίηση της νομοθεσίας δημιουργούν θύλακες αδιαφάνειας, η ύπαρξη των οποίων μόνο επωφελής δεν είναι για την ανασυγκρότηση της διοίκησης όπως την επιθυμούμε. «Αν θέλουμε η χώρα μας να γίνει δεκτική σε επενδύσεις, αλλά και φιλική προς κάθε διοικούμενο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή τη νομοθετική και διοικητική πολυδιάσπαση», υποστήριξε και χαρακτήρισε στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί την επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην ταχύτητα, τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια και την προστασία του διοικούμενου.

«Είμαι βέβαιη ότι οι απαιτήσεις των καιρών θα οδηγήσουν το πολιτικό σύστημα, τις κοινωνίες και τους πολίτες στην επικράτηση απέναντι στις παθογένειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και στην ανάδειξη συνθηκών διαφάνειας που θα καταστήσουν την άσκηση εξουσίας ομαλότερη, ουσιαστικότερη και ελκυστικότερη για ενεργές πληθυσμιακές ομάδες προς όφελος της κοινωνίας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα η Γενική Γραμματέας είχε συνεργασία με στελέχη του Τμήματος Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σύρο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, όπου ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα όσον αφορά στην έγκριση νομιμότητας των προϋπολογισμών, αλλά και των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, των Οικονομικών Επιτροπών και των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos