Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BRESAT - FP7 CIP

03 Φεβρουαρίου 2014 16:17

Με τη συμμετοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος BRESAT, το οποίο

αφορά στην ανάπτυξη νέων ευρυζωνικών εφαρμογών και υπηρεσιών. Η συνάντηση έγινε στην Toulouse της Γαλλίας, με τη συμμετοχή δεκαεπτά εταιρειών και Δήμων από εννέα χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Βουλγαρία, Κύπρος, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ιταλία κ.α.). Το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης και ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου, Δημήτρης Τσούκλερης.

Μέσω του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  θα γίνει η καταγραφή και η αποτύπωση των εφαρμοσμένων δορυφορικών συστημάτων επικοινωνιών και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών που έχουν ενταχθεί σ' αυτό. Απώτερος στόχος είναι η αποτύπωση της τεχνογνωσίας των περιοχών της Β. Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Σκωτίας, που έχουν ήδη εφαρμοσμένα δορυφορικά συστήματα, η αξιοποίηση της εμπειρίας από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και από εταιρείες που ασχολούνται στο χώρο αυτό (Avanti Communications, Thales Alenia Space και η Hellas Sat), καθώς και η μελλοντική ανάπτυξη ανάλογων συστημάτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015, με την ανακοίνωση των τελικών συμπερασμάτων. Εν συνεχεία, οι Δήμοι που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε νέο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα γίνει η αξιοποίηση των συμπερασμάτων και η εφαρμογή των μελετών που θα έχουν ήδη εκπονηθεί..

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τόνισε ότι «η ένταξη στο πρόγραμμα αποτελεί την αφετηρία για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών στον πολυνησιακό Δήμο, με στόχο τη χρηματοδότηση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου Μανόλη Πολυκρέτη, η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα γίνει στη Νάξο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos