×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σίφνος: Εξελίξεις στο θέμα της Υγείας

03 Φεβρουαρίου 2014 16:34

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της Υγείας στο νησί μας. Αναλυτικά:

Α) ο Δήμος Σίφνου για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες αναλαμβάνει δράση , προκειμένου να καλύψει με δική του πρωτοβουλία το κενό της θέσης του Γενικού Ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Σίφνου και να προασπίσει με τον τρόπο του το δικαίωμα των δημοτών στην Υγεία.

Συγκεκριμένα, ανέλαβε ήδη υπηρεσία στο Π.Π.Ι. Σίφνου ο Γενικός Ιατρός κ. Δερβίσης και το επόμενο διάστημα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε καθημερινή βάση, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Ιατρείου.

Β) Μετά την κάλυψη της μίας θέσης του αγροτικού ιατρού από τις αρχές Δεκεμβρίου 2013, ενημερωθήκαμε από το Νοσοκομείο Σύρου ότι στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων των αγροτικών ιατρών σε όλη την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την πλήρωση και της 2ης θέσης του αγροτικού ιατρού. Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, αναμένεται την περίοδο του Πάσχα να αναλάβει υπηρεσία και ο 2ος αγροτικός ιατρός.

Γ) Υλοποιώντας την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων της Σίφνου στις 23 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμος Σίφνου προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Υπουργείου Υγείας, της 2ης ΔΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου της Σύρου λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης του Περιφερειακού μας Ιατρείου με το απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Σίφνου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos