«SHAPES: Ανταλλαγή κοινών εμπειριών και καλών πρακτικών για την υποστήριξη του δημιουργικού δυναμικού στη Μεσόγειο»

04 Φεβρουαρίου 2014 15:48

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. συμμετέχει από κοινού με άλλους 12 φορείς από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, στο Έργο «SHAPES: Ανταλλαγή κοινών

εμπειριών και καλών πρακτικών για την υποστήριξη του δημιουργικού δυναμικού στη Μεσόγειο». Πρόκειται για ένα διακρατικό, συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο που έχει ως σκοπό την ανταλλαγή  πληροφοριών, γνώσεων, εργαλείων και υπηρεσιών εμπλέκοντας δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην προαγωγή της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής καινοτομίας στην περιοχή της Μεσογείου. Κύριος στόχος του έργου είναι η προσέγγιση και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους δημιουργικούς τομείς της αγοράς με έμφαση στην καινοτομία, είτε στην παραγωγή είτε στο τελικό προϊόν.

Στο πλαίσιο του SHAPES, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δραστηριότητες του έργου, με την οποία καλεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου που καλύπτουν τα ακόλουθα κριτήρια να αποστείλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να εξεταστεί η ενεργός συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες δράσεις του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, αναζητούνται μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κάποιον/κάποιους από τους ακόλουθους κλάδους και έχουν να επιδείξουν καινοτόμα και δημιουργικά χαρακτηριστικά:

Επίπλωση κουζίνας/ τραπεζαρίας

Σχεδιασμός φωτισμού

Αξεσουάρ ταξιδιού

Αρώματα και προσωπική φροντίδα

Δώρα, μόδα, Κοσμήματα

Κήπος και εξωτερικός χώρος (συστήματα, έπιπλα, αξεσουάρ, κηπουρική)

Λευκά είδη σπιτιού

Η επιχείρηση που θα επιλεγεί θα υποστηριχτεί από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. προκειμένου να λάβει μέρος στις επιχειρηματικές συναντήσεις του έργου "SHAPES" που θα διοργανωθούν στην Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία και στις οποίες θα συμμετάσχουν αντίστοιχες επιχειρήσεις από τις εμπλεκόμενες χώρες. Στόχος είναι να εισέλθει στην παγκόσμια αγορά προκειμένου να παρουσιάσει τη Μεσογειακή Αριστεία στο πλαίσιο του έργου "SHAPES".

Παράλληλα, η εν λόγω επιχείρηση θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες και τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του έργου και οι οποίες θα απευθύνονται στις επιχειρήσεις του δημιουργικού κλάδου και θα αποτελέσει μέλος της διαδικτυακής κοινότητας αριστείας που θα απαρτίζεται από όλες τις επιλεγείσες επιχειρήσεις προερχόμενες από τις συμμετέχουσες χώρες.

Η επιλογή της πλέον κατάλληλης επιχείρησης θα εξασφαλίσει την επιτυχή υλοποίηση των δράσεων του έργου και την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων που θα απευθύνονται στις ΜμΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αποστολή δηλώσεων ενδιαφέροντος: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , υπ' όψιν κας Νικηταρά Ελευθερίας.

Η ημερομηνία λήξης παραλαβής των δηλώσεων είναι η 10-02-2014.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=4507

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos