Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων μαχητικών- δυναμικών αθλημάτων στη Ρόδο

18 Μαρτίου 2014 16:12

Πραγματοποιήθηκε χτες στον χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, της προέδρου

 του Περιφερειακού Συμβουλίου  Α. Μπαφίτη, της αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, υπεύθυνου Αθλητισμού της Περιφέρειας Μιχ. Δρακιού  και των εκπροσώπων όλων των σωματείων μαχητικών αθλημάτων της Ρόδου, η προβολή και παρουσίαση της κτιριακής- αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανέγερση κλειστού Γυμναστηρίου στη Ρόδο.

Την κτιριακή – αρχιτεκτονική μελέτη παρουσίασε ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, αρχιτέκτονας και υπεύθυνος επίβλεψης και συντονιστής της ομάδας, ο οποίος αναφέρθηκε σε ζητήματα σχεδιασμού και κτιριακής υποδομής, εργονομίας των αθλητικών χώρων και αξιοποίησής τους  από τα μέλη και τους εκπροσώπους των σωματείων βαρέων αθλημάτων στη Ρόδο.

Το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα καλύψει μεγάλες ανάγκες  στον τομέα του αθλητισμού στη Ρόδο. Ιδιαίτερα για τα σωματεία των παλαιστικών ομάδων Ρόδου , τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν τον δικό τους χώρο για τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων και αγώνων, και με έξοδα των μελών τους μετέβαιναν στην Αθηνα προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγωνιστικά αθλήματα.

Πρόκειται για μία μελέτη κατασκευής υπερσύγχρονων προδιαγραφών , σε έναν χώρο έξι στρεμμάτων, που διατέθηκε από τον Δήμο Ρόδου, στην περιοχή Ασγούρου. Στόχοι, όπως ο έξυπνος σχεδιασμός των αθλητικών χώρων, η εξυπηρέτηση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα μέσω κατάλληλων διαμορφωμένων χώρων και παροχών, η εξοικονόμηση ηλιακής ενέργειας, ο καλός φωτισμός, ο φυσικός και καλός εξαερισμός, οι κινητές και πτυσσόμενες κερκίδες- πέρα από τις 200 σταθερές- , οι τέσσερις αθλητικές  πίστες με κινητά χωρίσματα  στον ισόγειο χώρο,  τα δύο γήπεδα ,τοξοβολίας και beach volley αντίστοιχα, ο χώρος στάθμευσης και η κατάλληλη διαμόρφωση και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος  αποτέλεσαν πρώτιστη μέριμνα των σχεδιαστών.

Στην συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση της μελέτης ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε εξ αρχής την αναγκαιότητα σχεδιασμού και ανέγερσης ενός κλειστού Γυμναστηρίου παλαιστικών ομάδων και ευχαρίστησε θερμότατα όλα τα μέλη της συντονιστικής ομάδας σχεδιασμού, τα οποία εργάστηκαν αμισθί και εθελοντικά, και ειδικότερα αναφέρθηκε ονομαστικά  στα μέλη της ομάδας σχεδιασμού :

Ανδρέας Μιχαηλίδης , αρχιτέκτων και υπεύθυνος επίβλεψης και συντονισμού της ομάδας.

Ειρήνη Φραντζή, αρχιτέκτων.

Δέσποινα Ποτήρη, υπεύθυνη στον τομέα σχεδιασμού.

Ευστρατία   Μαχαιρίδη, υπεύθυνη στατικής μελέτης του μεταλλικού σκελετού.

Θανάσης Μυριαλής, υπεύθυνος μηχανολογικής μελέτης των εγκαταστάσεων.

Σε συνεργασία όλων των ανωτέρω με το τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου και την υπεύθυνη του τμήματος , κ. Άννα Παρασκευοπούλου.

Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας στη Ρόδο, καθώς αποσυμφορούνται οι ήδη υπάρχοντες χώροι και προκύπτει νέος χώρος για αθλητική δράση, τηρούνται όλοι οι όροι εξοπλισμού για κάθε παλαιστικό άθλημα ξεχωριστά, και βέβαια στοχεύει στην διεξαγωγή πρωταθλημάτων και στη Ρόδο. Επιπλέον, αναβαθμίζει την ποιότητα αθλητισμού και αποτελεί ένα έργο ανάπτυξης που θα προσφέρει πολλαπλά  στον τόπο μας προτείνοντας νέες θέσεις απασχόλησης και εργασίας.

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Δρακιού, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  και υπεύθυνος σε θέματα Αθλητισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, πρότεινε συνδιοργανώσεις των σωματείων με το τμήμα αθλητισμού και ζήτησε από τους εκπροσώπους των σωματείων βαρέων αθλημάτων στη Ρόδο  παρατηρήσεις και προτάσεις, προκειμένου να γίνουν βελτιωτικές προσθήκες στο ήδη υπάρχον μοντέλο σχεδιασμού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos