×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Μείωση Δημοτικών Τελών από το Δήμο Σίφνου

19 Μαρτίου 2014 16:53

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη αρχικά στις 15 Νοεμβρίου 2013, τροποποιήθηκε στις

 12 Φεβρουαρίου 2014 και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στις 21 Φεβρουαρίου 2014 (με κοινοποίηση στο  Δήμο Σίφνου στις 5 Μαρτίου 2014), ισχύει για το τρέχον έτος ΜΕΙΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ (Τέλη Ύδρευσης, Τέλη Αποχέτευσης, Τέλη Καθαριότητας).

Η μείωση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας συνολικά, για να συνεισφέρει και ο Δήμος μας –στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του– στην οικονομική ελάφρυνση των δημοτών.

Οι τρεις σημαντικοί παράγοντες, που μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε στην παραπάνω ενέργεια κι έκαναν εφικτή την υλοποίησή της, είναι οι εξής:

Η χρηστή οικονομική διαχείριση που έγινε την προηγούμενη τριετία και οδήγησε σε πληρωμή όλων των υποχρεώσεων και σε μηδενισμό των επίσημων χρεών του Δήμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο κλείσιμο του οικονομικού έτους 2013 ο Δήμος Σίφνου είχε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ταμειακό υπόλοιπο 450.000,00€

Η συνεπής ανταπόκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο.

Η είσπραξη σημαντικού ποσού από μεγάλες οφειλές προς το  Δήμο, που είχαν δημιουργηθεί κατά την τελευταία δεκαετία.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι σε μια προσπάθεια στήριξης της Σιφνέικης οικογένειας ισχύει και για το τρέχον έτος έκπτωση 50% στα δημοτικά τέλη που αφορούν σε τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ με την προϋπόθεση ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας.

Όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να απευθυνθούν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Σίφνου (Κ. Βενιός:  τηλ. 2284360319 – Γ. Φορτσάρης: τηλ. 2284360320).

Σίφνος, 19 Μαρτίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos