Γιώργος Πουσσαίος: Διακοπή Δρομολογίων του Ε/Γ –Ο/Γ «AQUA SPIRIT»

28 Μαρτίου 2014 22:28

Κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας, για μια ακόμη φορά για να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την αιφνιδιαστική διακοπή των δρομολογίων του  Ε/Γ –Ο/Γ «AQUA SPIRIT, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του οποίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε ότι λόγω προβλήματος σε ανεφοδιασμό με καύσιμα, δε θα πραγματοποιήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια από χθες Πέμπτη μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα  31 Μαρτίου.

Με τις περικοπές, τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις δρομολογίων τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων συνεχώς επιδεινώνονται και οι νησιώτες αδυνατούν να ανεχθούν τη διαμορφωθείσα κατάσταση που όμοιά της δεν έχουμε γνωρίσει. Αντιλαμβάνεσθε προφανώς ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να «εξυπηρετούνται» με αυτόν τον τρόπο, ειδικά λίγο πριν την εορτή του Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Μοναδικό αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η περαιτέρω υποβάθμιση και απομόνωση και η τεράστια ζημιά στον τουρισμό σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση των νησιών. Η προκλητική επίκληση της εταιρείας
για αδυναμία ανεφοδιασμού με καύσιμα, ουδόλως αφορά τον απομονωμένο νησιώτη, αντιθέτως εντείνει την  αγανάκτηση.

Κύριε Υπουργέ,

Δε διεκδικούμε απλά, αλλά απαιτούμε τα αυτονόητα, δηλώνοντας ότι δε θα δεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινότητας των Κυκλαδιτών, της ποιότητας ζωής τους, της καταρράκωσης της τοπικής οικονομίας τους, ούτε θα ανεχθούμε τη διακινδύνευση της υγείας τους, κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Σας δηλώνω ότι προτίθεμαι να φέρω το θέμα μεθαυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και σας καλώ να παρέμβετε προσωπικά για την αποκατάσταση της υποτυπώδους ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και της άρσης του συγκοινωνιακής απομόνωσης  στην οποία οδηγούμεθα. Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δικαιούνται να  έχουν τακτική και ασφαλή συγκοινωνία και να μην είναι έρμαια των επιχειρηματικών συμφερόντων των ακτοπλοϊκών εταιρειών".

Με εκτίμηση,

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Για την ακρίβεια

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos