Δελτίο τύπου Περιφερειακού συμβούλου Παντελή Τζανακόπουλου

03 Απριλίου 2014 15:01

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη ΡΟΔΟ στις 29-3-2014 μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η σχεδιαζόμενη «Παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές Αεροδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Για το υπόψη θέμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Τζανακόπουλος σε παρέμβασή του τόνισε τα εξής :

«Σε ότι αφορά την παραχώρηση των Αεροδρομίων με κάλυψαν πλήρως οι επιφυλάξεις , ο προβληματισμός και η αρνητική εν τέλει θέση που εξέθεσαν τόσο ο εισηγητής όσο και ο Περιφερειάρχης και οι επικεφαλείς των Περιφερειακών Παρατάξεων.

Συμπληρωματικά όμως των όσων αναφέρθηκαν για τα αεροδρόμια στο Νότιο Αιγαίο, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ότι την παρούσα περίοδο κατασκευάζεται στην ΠΑΡΟ ένα νέο αεροδρόμιο, μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον, το οποίο όταν ολοκληρωθεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση των αεροπορικών μετακινήσεων αφού θα μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερα αεροσκάφη απ' ότι μπορεί να δεχθεί το ήδη υπάρχον αεροδρόμιο .

Όμως οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί και η εργολαβία που έχει εγκατασταθεί αφορά μόνο τον διάδρομο προσγειώσεων - απογειώσεων και δεν έχουν προβλεφθεί ούτε εξασφαλισθεί πιστώσεις για τις κτιριακές υποδομές, που πρέπει να υπάρχουν, για να λειτουργήσει ένα νέο και σύγχρονο Αεροδρόμιο .

Θα πρέπει επομένως η Περιφερειακή Αρχή και οι Δήμοι Πάρου και Αντιπάρου από κοινού να πιέσουν όπως το συντομότερο δυνατό εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να διατεθούν πιστώσεις από το νέο ΕΣΠΑ .

Θα είναι ασυγχώρητο σφάλμα να έχουμε ένα καινούριο Αεροδρόμιο και να μη μπορούμε να το λειτουργήσουμε .

Πρέπει όλοι να πιέσουμε για την επίλυση αυτού του προβλήματος .

Οι Παριανοί και Αντιπαριώτες περιμένουν εναγωνίως να λυθεί το θέμα αυτό γιατί πιστεύουν ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο θα απογειώσει πραγματικά την τουριστική κίνηση και την οικονομία των δύο νησιών γενικότερα .»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos