Η απαξίωση του Δημήτρη Μπάιλα και η μετάθεση ευθυνών της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη δεν πείθουν κανέναν και δεν ταιριάζουν στον πολιτικό μας πολιτισμό

22 Μαϊος 2014 16:22

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο τέως Νομάρχης Κυκλάδων αγαπά και παλεύει για τον τόπο του

Με αφορμή ερωτήματα που μου έθεσαν πολλοί νησιώτες στις περιοδείες μου στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες και με δεδομένες τις δηλώσεις της κ. Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου σε πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση που συμμετείχαμε (Δευτέρα 19/5/2014, TV KOSMOS Δωδεκανήσου) που σε ερώτησή μου μετέθεσε τις ευθύνες της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής για ημιτελή έργα και δράσεις στην περιοχή των Κυκλάδων στη θητεία του τέως Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα αποσαφηνίζω και επισημαίνω τα εξής:

- Είναι άκομψο και λανθασμένο πολιτικά η απαξίωση του Δημήτρη Μπάιλα και η μετάθεση ευθυνών που επιχειρεί να του επιρρίψει προσπαθώντας να κρύψει τη δικιά της ανικανότητα η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή του κ. Μαχαιρίδη. Απόψεις εκφράστηκαν από την κ. Αντιπεριφερειάρχη όπως: «Η Νομαρχία Δωδεκανήσου είχε 40 εκατομμύρια ευρώ ταμείο ενώ η Νομαρχία Κυκλάδων είχε ΜΗΔΕΝΙΚΟ το 2009», «για το λιμάνι της Τήνου (το οποίο παραμένει ημιτελές από το 2009) ευθύνεται ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Μπάιλας που δεν το ολοκλήρωσε».

Το κράτος έχει συνέχεια. Αλίμονο αν οι έχοντες την ευθύνη δεν την αναλαμβάνουν. Η Νομαρχία Δωδεκανήσου ήταν 5η σε χρηματοδοτήσεις το 2009, ενώ η Νομαρχία Κυκλάδων 13η. Τον Ιούλιο του 2012 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Τήνο ο κ. Μαχαιρίδης ανέλαβε δεσμεύσεις για την επανέναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση των έργων. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα.

- Δεν κάνω το συνήγορο του κ. Μπάιλα. Αλλά οφείλω να επισημάνω ότι με το συγκεκριμένο άνθρωπο είχαμε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά και πολλούς κοινούς αγώνες και αγωνίες. Στοχοποιηθήκαμε άδικα από «κοινό εχθρό» και οφείλω να ομολογήσω ότι αγαπούσε και αγαπά τα νησιά μας και προσπαθούσε και προσπαθεί για το καλύτερο. Σήμερα είναι ενεργός πολίτης αλλά δεν είναι στην ενεργό πολιτική, επομένως κανείς δε δικαιούται να παίζει με την υστεροφημία του, να τον αδικεί , να τον απαξιώνει και χτυπάει πολύ άσχημα όταν αυτό γίνεται από πρώην «συντρόφους» του.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ κ. Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos