Εγκρίθηκε το νέο ΕΣΠΑ, περισσότεροι πόροι στο Νότιο Αιγαίο

27 Μαϊος 2014 15:41

Εγκρίθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για τη χώρα μας, προϋπολογισμού δαπάνης 26 δις.

Με επιστολή του, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Μανούσης ευχαριστεί τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη όπως και όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας για τη συνεργασία τους, μια συνεργασία «που οδήγησε σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες και αναδεικνύοντας σε όλα τα επίπεδα την ανάγκη στήριξης των νησιωτικών περιοχών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε πολλαπλάσιους πόρους απ' αυτούς που κατ' αρχάς αναλογούσαν στα νησιά μας. Πόροι που θα αξιοποιηθούν για υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και δράσεων για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Ο κ. Μανούσης καλεί όλες τις πλευρές «να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επίτευξη των κοινών στόχων, που είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας που συνήθως παρατηρείται μεταξύ δύο προγραμματικών περιόδων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos