Διαρκής επαφή και διαβούλευση με την κοινωνία

10 Ιουνίου 2014 13:10

Στα πλαίσια των διαρκών επαφών με τους πολίτες και τους φορείς των νησιών ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος (6-8/6/2014 στη Ρόδο) συμμετείχε στη συνεδρίαση της Οικονομικής

Επιτροπής της Π.Ν.Α. στη Ρόδο και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων, είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΕΤΑΙΡΠΡΟΦΥΚΑ και μίλησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα:

• Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α. (η οποία κινήθηκε σε κλίμα συναινετικό) ο κ. Κόκκινος ζήτησε από την απερχόμενη πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου να μη δεσμεύσει την Περιφέρεια με ενέργειες που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν στο μέλλον και με κοστοβόρες διαδικασίες. Ζήτησε για το επόμενο τρίμηνο (μέχρι της 1/9/2014 που θα υπάρξει αλλαγή Διοίκησης στην Π.Ν.Α.) να υπάρχει διαχείριση των ζητημάτων, συνεννόηση και ενημέρωση γι' αυτά. Όχι αδράνεια αλλά ούτε σπατάλες.

• Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων το οποίο παρακολούθησε αλλά και στη συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τους εργαζόμενους της ΕΤΑΙΡΠΡΟΦΥΚΑ ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της εταιρείας με επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να λειτουργήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' αυτό του τετραμήνου που προβλέπεται από την αναμενόμενη οικονομική της ενίσχυση. Επίσης, μέσω του νέου ΕΣΠΑ να αναζητηθεί ενίσχυση με νέα οχήματα που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία της.

• Χαιρετίζοντας την 6η Διεθνή Επιστημονική Διημερίδα εκπαιδευτικού συνδυασμού που διοργάνωσε το τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο κ. Κόκκινος επεσήμανε την πρωτοπορία σε δράσεις επιμόρφωσης που επιδεικνύει το ακριτικό Ανώτατο Ίδρυμα όταν η οργανωμένη πολιτεία (βλ. Υπουργείο Παιδείας) «λάμπει δια της απουσίας του». Η ανάγκη στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Παιδείας είναι στις βασικές προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής γιατί στην κρίσιμη εποχή που ζούμε η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos