«Δέσμευση συνεργασίας για την ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων της Κύθνου»

31 Ιουλίου 2014 13:13

Στο νησί της Κύθνου βρέθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη, 28 και 29 Ιουλίου 2014, ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, και η νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος

Κυκλάδων-Νοτίου Αιγαίου, Άννα Μαυρουδή. Επισκέφτηκαν τους οικισμούς της Δρυοπίδας, της Χώρας και του Μέριχα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους είχαν κοινή συνάντηση εργασίας με τον νυν Δήμαρχο, Μανώλη Φίλιππα, και τον νεοκλεγέντα, Σταμάτη Γαρδέρη καθώς και με μέλη του απερχόμενου και του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Έγινε εκτενής ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κύθνου και για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων του νησιού, όπως η μελέτη του ΒΙΟΚΑ και η παράδοση του κτιρίου στο σπήλαιο Καταφύκι. Άλλα σοβαρά ζητήματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνουν την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του Δήμου, την ενδονησιωτική συγκοινωνία, το χωροταξικό του νησιού, την χωροθέτηση των ΑΠΕ, την ενεργειακή επάρκεια, κτλ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής έκανε αναφορά στα θέματα της Κύθνου που τέθηκαν στη Βουλή σε συνεργασία με το Δήμο Κύθνου, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι ελλείψεις στην υγεία, η στελέχωση των σχολείων και με εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, η παραχώρηση από την ΕΤΑΔ αιγιαλού, το θέμα των Λουτρών και άλλα. Τόνισε ότι χωρίς ουσιαστικές πολιτικές για τη νησιωτικότητα δε μπορεί να υπάρξει ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη για τους κατοίκους των νησιών μας. Μεταξύ άλλων είπε «χωρίς την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων, των φορέων και των ίδιων των νησιωτών δε μπορεί να προχωρήσει η παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη ο τόπος, μακριά από το στρεβλό μοντέλο που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με δεκάδες δις ευρώ σπαταλημένα και χωρίς κοινωνικό και περιβαλλοντικό απολογισμό».

Η Άννα Μαυρουδή επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας συνεργειών μεταξύ των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου σε πολλά ζητήματα, αλλά και την ανάγκη για άμεση ενημέρωση των κατοίκων των νησιών για θέματα που αφορούν τις αναπτυξιακές, λειτουργικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η συνάντηση έκλεισε σε πολύ καλό κλίμα, με την λεπτομερή καταγραφή των ζητημάτων στα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις είτε σε επίπεδο Βουλής είτε σε επίπεδο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με αμοιβαίες δεσμεύσεις για συνεργασία με στόχο την ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων της Κύθνου.

31.07.2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos