Στην υπογραφή της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος

10 Σεπτεμβρίου 2014 19:24

Στην υπογραφή των συμβάσεων του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), για την Α' φάση του έργου «Ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων

με την Ηπειρωτική Ελλάδα» παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με τον χωρικό Αντιπεριφειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, στην Αθήνα.

Η σχεδίαση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ένα έργο του οποίου οι μελέτες είχαν ξεκινήσει εδώ και είκοσι χρόνια. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας, έχει αρχικό προϋπολογισμό τα 240.000.000 ευρώ, και ανάδοχο τον ΑΔΜΗΕ που σε συνεργασία με ξένες και ελληνικές εταιρείες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό και προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή της Α' φάσης.

Η διασύνδεση των Κυκλάδων, αποτελεί προάγγελο της ηλεκτρικής διασύνδεσης και της Δωδεκανήσου, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η ενεργειακή δυνατότητα του συνόλου της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

«Σήμερα λύθηκε ένας γόρδιος δεσμός, στόχος και όνειρο δεκαετιών, η ηλεκτρική σύνδεση των νησιών μας που ξεκινά από τις Κυκλάδες, τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά η αρτιότερη λύση, ανοίγει και τον δρόμο για την αξιοποίηση του μεγαλύτερου ενεργειακού πεδίου της χώρας μας, του Αιγαίου.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, εκτός από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκης Παπαγεωργίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos