Χαιρετισμός Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά για την υποδοχή των ειρηνιστών που επιβαίνουν στο Πλοίο της Ειρήνης, στη Μύκονο στις 17-09-2014

17 Σεπτεμβρίου 2014 14:30

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί ταξιδιώτες,

Σας καλωσορίζουμε στο νησί μας και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να μας επισκεφτείτε.

Εμείς οι Μυκονιάτες που φιλοξενούμε κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές του κόσμου, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά που ενώνουν όλους τους πολίτες του κόσμου είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Και ότι σίγουρα υπάρχουν διαφορετικά έθνη, γλώσσες, θρησκείες , παραδόσεις , αλλά όλοι ζούμε στην ίδια γη, όλοι είμαστε κάτω από τον ίδιο ουρανό.

Και αυτό εμείς οι Έλληνες που συνδυάσαμε πάντα την παρουσία μας σε πολλές γωνιές της γης με τη διάδοση των αξιών του μέτρου, της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας και τις ειρήνης το γνωρίζουμε πολύ καλά. Και είναι εξαιρετικά συμβολικό και ενδεικτικό ότι το καράβι σας επέστρεψε από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου επισκέφθηκε διαδοχικά το Μπουργκάς, την Κωνστάντζα, την Οδησσό και το Σότσι, περιοχές όπου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατά καιρούς υπήρχε ελληνική παρουσία. Μία παρουσία που κατά κύριο λόγο συνδυάστηκε με τη διάδοση αυτών των αρχών και την αρμονική συνύπαρξη με άλλους λαούς.

Οι Μιλήσιοι ίδρυσαν την πόλη Τόμις, τη σημερινή Κωνστάντζα, το7ο αιώνα π.Χ και υπήρχε ιδιαίτερα ανθηρή ελληνική παροικία τον προηγούμενο αιώνα.

Η πολύπαθη Οδησσό το 19ο αιώνα είχε δύο δημάρχους ελληνικής καταγωγής και το λιμάνι της συνέδεσε την ακμή του με την πορεία του ελληνισμού προς την ανεξαρτησία από τον τουρκικό ζυγό μέσα από την εθνική αφύπνιση των δαιμόνιων Ελλήνων εμπόρων.

Το Σότσι όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει μία ισχυρή παροικία 6000 Ελλήνων στην καταγωγή.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι σήμερα, όπου η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δοκιμάζεται από εντάσεις, πολέμους, πολιτικές και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις η χώρα μας αποτελεί μία όαση σταθερότητας.

Η Ελλάδα παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τα όποια προβλήματα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους που κόντρα σε συμφέροντα και ιδεοληψίες αγωνίζονται για την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μία φορά. Καλό σας ταξίδι

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κωνσταντίνος Π. Κουκάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos