Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Σπύρου Σπυρίδων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

28 Σεπτεμβρίου 2014 17:02

«Η παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μία γιορτή για όλη την Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκε η φιλοξενία, τη χώρα που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά, στη χώρα

που ο τουρισμός έχει πλέον καταστεί ο σημαντικότερος παράγοντας της εθνικής οικονομίας», τόνισε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων, με αφορμή την 35η επέτειο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Αναφερόμενος στον σημαντικό ρόλο, που διαδραματίζει ο τουρισμός στην οικονομική ζωή και ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου ο κ . Σπυρίδων δήλωσε:

« Ιδιαίτερα για τα νησιά μας είναι μια σημαντική επετειακή ημερομηνία, αφού εύκολα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει πως αποτελούν σαν σύνολο τον αναμφισβήτητα μοναδικό και μη ανταγωνίσιμο προορισμό στη Μεσόγειο.

Οι αντιθέσεις, οι συνδυασμοί και ένα τεράστιο πλήθος σε ποικιλία στοιχείων ιστορίας πολιτισμού, φυσικής ομορφιάς, γνησιότητας των ανθρώπων που ζουν σε αυτά και συνθέτουν αυτή τη μοναδικότητα.

Ο συνδυασμός του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων ντόπιας παραγωγής με την τουριστική δραστηριότητα πρέπει να αναπτυχθεί, γιατί αποτελεί ένα από τα σημαντικά αυτά στοιχεία.

Ένας άλλος συνδυασμός, αυτός του τουρισμού με τον πολιτισμό, είναι ένα άλλο δυναμικό στοιχείο που διατίθεται σε άπειρα περιηγητικά τουριστικά προϊόντα με επιτυχία.

Δεν είναι λοιπόν ούτε συμπτωματικό, ούτε τυχαίο που αυτά τα νησιά, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, προτιμήθηκαν τα τελευταία χρόνια από επισκέπτες από όλη την υφήλιο, έχοντας καταγράψει τα τελευταία χρόνια σημαντικές βελτιώσεις όλων των δεικτών απόδοσης του τομέα του Τουρισμού.

Μέλημά μας είναι όμως συγχρόνως με την φροντίδα για τουριστική ανάπτυξη, να φροντίσουμε για την αειφορία της και αυτή δεν είναι άλλη από την προστασία του περιβάλλοντας και την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων που ζουν σ αυτά.

Ας ευχηθούμε μη επόμενη τουριστική χρονιά του 2015 να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και σε όσους ασχολούνται είτε έμμεσα είτε άμεσα με τον τουρισμό να έχουν καλή επιτυχία στην δραστηριότητά τους».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos